Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18705993 www.bgdnes.bg

Мариус Куркински вари лютеница с брат си

  • Актьорът разпилял годините си по кръчмите
  • Въпреки греховния живот, който съм имал, Бог ме запази

"През май насадих домати, краставици и пипер. От 2-3 години се обучавам в градинарство, за да доставям удоволствие на татко. Прекопавам, поливам и т.н. Между другото много е приятно. Не съм най-големият земеделец, но с брат ми се справяме чудесно в градината. Вадим продукция, дори даваме на съседите."

Реклама

Това казва актьорът и режисьор Мариус Куркински, който това лято си почина изключително добре и вече е мотивиран за още нови спектакли, по неговите думи.

"Да затварям консерви не го правя точно това, но с брат ми правим лютеница. Заедно с една съседка се занимаваме. Гледам наистина да живея близо до земята, тъй като много години пилеех времето си по заведенията. Какви загубени години, си мисля сега", с усмивка споделя Мариус.

В момента гениалният актьор е във Варна, където живее баща му. Майка му си отиде преди години и той се върна да помага на татко си. "Живеем в къща с двор. Татко дълги години сам се грижеше за всичко с мама, но откакто възрастта не му позволява, се заехме ние с брат ми. А той ни гледа и се радва. Щастлив съм, като му доставям такава радост. Нашата връзка в момента е много по-силна, отколкото като бях много млад", споделя Куркински.

От няколко години насам 54-годишният актьор говори за вярата си в Бог и смирението, в което живее.

"Имам вяра от дете, без никой да ми говори за Бог. Винаги съм знаел, че има Бог и той ме е създал. Кръстен съм на 10 години заедно с братовчед ми от моя дядо. Помня тайнството, но не говорих за това. По-късно се отдадох на театъра. Няма как младостта и театърът да се съчетаят с вярата и извисяването. Много изпадания и пробивания се случиха. Въпреки греховния живот, който съм имал, Бог ме запази. Изпрати ми моноспектакъла като място за тишина и уединение. Ако не стигнеш до желанието за покаяние, няма да има спасение", сподели още актьорът.

Четете още

Мариус Куркински: Джендър идеологията не е нещо ново, но трябва да се реагира

Мариус Куркински: Джендър идеологията не е нещо ново, но трябва да се реагира

Мариус Куркински влиза във форма с гири

Мариус Куркински влиза във форма с гири

Мариус Куркински на турне в багажник

Мариус Куркински на турне в багажник

Мариус Куркински: Забавни случки в този живот не ми трябват!

Мариус Куркински: Забавни случки в този живот не ми трябват!

Реклама
Реклама
Реклама