Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18711922 www.bgdnes.bg

Папи Ханс: Мъжкари вече няма

Папи Ханс си изля душата. Изпълнителят на "Кекс" направи откровения, от които сигурно много ще се чувстват обидени. Поводът - думата "мъжкар". Според Папи Ханс тя се използва прекалено много у нас, но без покритие.

"Разберете, "мъжкар" би трябвало да значи "мъж на място". Човек, на когото можеш да разчиташ. Човек, който държи на думата си. Владеещ емоциите си, стабилен, разумен, точен. А най-често тази дума се ползва в средите на хора, които нямат никакъв самоконтрол, които имат емоционалната интелигентност на деца, облечени в големи, космати тела. Хора, които изповядват гъвкав морал във връзките и бизнеса си. Но спокойно. После небрежно в разговора споменават, че са мъжкари. Това анулира всичко друго", пише Папи.

Ето и целият му пост:

Тотално не е във връзка със снимката, но тия дни си говорих с мои близки за думата "мъжкар". Сигурно ми е една от най-омразните думи (и едно от любимите клишета на хората). Не я понасям, защото е изпразнена от съдържание. Както "изискан" е дума за нещо, което не е изискано, но иска да бъде. И "уникално" е дума за нещо, което се е случвало милиони други пъти и със сигурност не е уникално. Така и "мъжкар" според мен е една от най-изцедените от смисъл думи. Дума заместител. Там, където липсва мъж, човекът сам си слага заглавие "мъжкар", мислейки си, че като каже думата три пъти, магически ще го помислиш за такъв.
Разберете, "мъжкар" би трябвало да значи "мъж на място". Човек, на когото можеш да разчиташ. Човек, който държи на думата си. Владеещ емоциите си, стабилен, разумен, точен. А най-често тази дума се ползва в средите на хора, които нямат никакъв самоконтрол, които имат емоционалната интелигентност на деца, облечени в големи, космати тела. Хора, които изповядват гъвкав морал във връзките и бизнеса си. Но спокойно. После небрежно в разговора споменават, че са мъжкари. Това анулира всичко друго.
Криворазбрана е тая дума. И е толкова изтъркана, че вече носи обратен смисъл.
Писна ми от мъжкари. Толкова много мъжкари има вече, че изчезнаха точните, нормални хора.
Да живеят нормалните, загрижени, деликатни и сериозни хора. Те рядко си дават дефиниции сами. Затова аз им давам една:
нормални хора.

Четете още

Папи Ханс ОТСЕЧЕ: Няма да се подхлъзна да правя чалга

Папи Ханс ОТСЕЧЕ: Няма да се подхлъзна да правя чалга

Разказ от майката на Папи Ханс на матурата

Разказ от майката на Папи Ханс на матурата

Папи Ханс избяга от София, заживя на морето

Папи Ханс избяга от София, заживя на морето

Папи Ханс и Валери излетяха миг преди края на "Денсинг старс". Вижте финалистите в танцувалното шоу!

Папи Ханс и Валери излетяха миг преди края на "Денсинг старс". Вижте финалистите в танцувалното шоу!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама