Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1872479 www.bgdnes.bg

Мая Вапцарова: Имам рокли на Елизабет Тейлър в гардероба си!

Племенницата на големия поет Никола Вапцаров - Мая Вапцарова, е известна режисьорка, автор на повече от 100 документални и игрални филма, на няколко романа, поет и психолог. Завършила е кинорежисура при Ищван Сабо в Будапеща, учи и в Америка, асистент е на Максимилиан Шел и Джон Франкенхаймър от Холивуд - личности, които се вписват в биографиите на актьори от класата на Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър, с които в определен период от живота си Мая не само се познава лично, в обкръжението им е, но е в близки отношения с тях.

Мая разказва за Лиз Тейлър, че е била доста разглезена от всичко, което й се е предоставяло. Уважавала само себе си и не обичала да носи два пъти една и съща дреха. По тази причина често се случвало да подарява дрехите от гардероба си на Мая, която по това време е студентка. Вапцарова споделя, че до днес пази рокли, подарени й от Лиз Тейлър в гардероба си.

Реклама

Племенницата на Вапцаров с тъга си спомня за отишлите си вече светила на българския театър и кино. Тя със съжаление споделя, че мизерията и унижението, на които са били подложени тези хора в последните им години е прояла духа им. Такъв е случаят и с големия Иван Иванов, който е забравен от българското кино. Мая го определя като изключително голям актьор, който заслужава да му обърнат внимание, защото има още много какво да даде.

Самата Мая Вапцарова е карала такси  през деветдесетте години, за да се издържа. Заедно с оператора си са въртели геврека - тя дневна смяна, а той - нощна.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама