Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18728674 www.bgdnes.bg

Цигарите са порокът на Наско от Б.Т.Р.

  • Певецът е заклет фен на месото и скарата
  • 53-годишният рокаджия младее покрай красивата си сръбска съпруга Ивана

Цигарите са един от малкото останали пороци за фронтмена на Б.Т.Р. Атанас Пенев. Чаровният рокаджия пропушва още като ученик и вече близо 40 години унищожава по две кутии на ден. Наско признава, че е правил много неуспешни опити да спре цигарите.

Реклама

"Това е единственият ми порок. Факт е, че пуша много. Знам, че трябва да ги спра, но все още не ми е увряла главата. Пуша много от 7-8-и клас - откакто съм пропушил. Имам и електронна цигара, която пуша в заведенията или вечер вкъщи", разказва Пенев пред "24 часа". Заради цигарите по-лесно се задъхва, кашля и изобщо усеща всички вредни влияния на никотина и катрана.

Изпълнителят на хита "Спасение" е твърд противник на дрогата и никога не се е подхлъзвал с наркотиците, както голяма част от световните звезди в рока. Парчето на Б.Т.Р. се превърна в химн на борбата срещу дрогата в края на 90-те години на миналия век. "Не е нужен в никакъв случай стимулант, за да постигнеш еуфорията, която, например на нас, ни дава сцената. За друг човек това ще бъде неговата професия. Не ти трябва стимулант, който да те накара да хвърчиш в облаците изкуствено", убеден е Наско.

Любимецът на рок фенките не е голям пияч и никога не се е замесвал в пиянския скандали. Позволява си да изпие по някоя бира или качествена ракия, но в умерени количества. Певецът признава, че не води най-здравословния начин на живот, въпреки че изглежда в добра форма. Наско не спортува, но неговият фитнес е сцената. Там изпълнителят на "Елмаз и стъкло" се раздава докрай и често сваля по няколко килограма след участие. Заедно с Б.Т.Р. той е обиколил почти целия свят, като групата вече е направила над 5000 концерта. Пенев зарежда батериите в планината, а в града обича да ходи пеша, като понякога изминава дори 15 километра.

Наско е заклет фен на месото и обича балканската кухня. Още като младеж хваща гастрит и признава, че не се храни по най-здравословния начин. Покрай сръбската си съпруга Ивана се влюбва и в прочутата комшийска скара. "Дайте ми само пържоли. Две филета между една пържола мога да ям. Особено сръбска скара. Бащата на Ива прави и една пикантна телешка глава. Вари се цяла и се обезкостява. От това нещо мога да ям сутрин, обед и вечер", разказва певецът.

53-годишният рокаджия младее с красивата си съпруга, която е оперна певица и е родена в Ниш. Двамата се запознават още през далечната 2003 г. в София, но вдигнаха сватба чак през 2017-а. Тържеството в Сърбия събра над 200 роднини и приятели. Жената на фронтмена на Б.Т.Р в началото не обръща внимание на Наско. Тогава тя е студентка в 1 курс. "Взеха ни да пеем в рок опера на Б.Т.Р. - разказва Ивана. - И там го видях за първи път. От пръв поглед не го харесах, честно казано, бях дошла да уча, не знаех езика и не мислех за такива неща", каза тя. От своя страна Наско се чуди защо не му обръща внимание. "Положих доста усилия, за да сме заедно", споделя той. Певецът има още един брак зад гърба си с гримьорката Силвия Стойчева, която навремето нашумя покрай еротична сесия с футболната звезда Димитър Бербатов. От връзката двамата имат дъщеря Мартина, която е голямата гордост на Наско. Тя вече е успешна актриса, след като завърши НАТФИЗ и стана част от Народния театър.

Побелелият вече певец не се разделя с дългата си коса, която е негова запазена марка вече 30 години. "Косата ми е по наследство. И майка ми, и баща ми, Бог да ги прости, имаха много хубава коса. Все още имам коса заради тях. В последно време слагам маска - просто за да я разресвам по-лесно. И не я къпя често - при мен не се омазнява много, слава Богу, и не ми пречи", разказва рокаджията.

Фронменът на Б.Т.Р. е нощна птица и има специфичен режим. Никога не си ляга рано и не обича да става рано. "За мен е най-важен сънят. Моят организъм интуитивно знае колко му трябва, за да се възстанови. Спал съм и по 15 ч. Сега спя по около 8 ч., което за мен е малко", признава Пенев.

Четете още

Ето я СЕКСИ жената на Наско от БТР

Ето я СЕКСИ жената на Наско от БТР

Наско от БТР проговори за дрогата: Не е нужен стимулант, за да летиш в облаците

Наско от БТР проговори за дрогата: Не е нужен стимулант, за да летиш в облаците

Наско от БТР: Дядо ми пееше народни песни след една голяма ракия

Наско от БТР: Дядо ми пееше народни песни след една голяма ракия

Реклама
Реклама
Реклама