Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18753853 www.bgdnes.bg

Любо Киров: Господ ме пощади да не умра заради децата!

  • Той потръпва при спомен за удара на магистрала "Тракия"
  • Оцелях при тежка катастрофа, оживях след перитонит, бях на границата между живота и смъртта, каза поп звездата

Любо Киров още потръпва при спомена за зловещата катастрофа на магистрала "Тракия". Поп звездата е бил роден под много щастлива звезда, защото колата му изхвръква с висока скорост на минаване през локва и многократно се удря в мантинелата. В автомобила до него тогава е пътувала и майка му.

Реклама

"Беше цяло чудо, че останахме живи!", кръсти се популярният певец. След кратък престой в болницата, където лекарите не установяват никакви сериозни травми и наранявания, изпълнителят дори потегля към Бургас, където има голям концерт.

Днес Киров си обяснява, че Господ го е пощадил заедно с жената, дала му живот, заради неговата активна благотворителна дейност. Той е може би представителят на поп гилдията, за когото няма невъзможни неща, когато трябва да се помогне на болни българчета в чужбина и други благотворителни каузи. Звездният изпълнител вече не ги брои - толкова са много.

"Да помогнеш, не изисква чак такова голямо усилие. Аз съм такъв човек - добродушен, опитващ се с изкуство, с това, което мога най-добре да правя, да помогна на човека до мен. "Силно ме боли от случващото се. Силно емоционален съм, затова много ме боли колко болни хора има у нас", признава Любо Киров.

Особено ангажиран е певецът с каузата на децата, болни от церебрална парализа. Той е прекарвал много време в разговори с родители на такива деца и му е много мъчно, че тук още липсва лечение със стволови клетки, каквото се прилага в чужбина. "Без него много от тях са обречени на инвалидната количка", роптае Киров.

Въпреки доброто си сърце и готовността веднага да откликне на страдание на ближния и самият изпълнител е преживял тежко здравословно премеждие.

"Първо беше счупен крак. Изживях го много тежко. Не можех да ходя по участия, да пея на концерти", спомня си поп звездата.

Реклама

Второто обаче е било толкова опасно, че по думите на певеца "живее втори живот".

"Спукал ми се е апандиситът, а аз не съм разбрал. Получил съм перитонит, при който се възпаляват всички вътрешни органи. Това е много сериозно и от него се умира. Оживях след много тежка операция в ИСУЛ, при която се отваря коремът, изваждат се всички черва, измиват се и отново се прибират.

Любо Киров доверява, че в реанимацията през цялото време се е молил на Господ "да се оправи, да му помогне, да му даде сила". "Имах странни преживявания в реанимацията. В просъница си говорих с някакъв човек. Когато попитах сестрата за него, тя каза, че няма такъв човек в реанимацията. Тогава разбрах, че съм бил на интересно място - между живота и смъртта", връща лентата назад певецът.

Когато го попитат дали се страхува от смъртта, той отговаря с категорично: "Не". Позицията му е на философ. Твърди, че никой не е вечен на тази земя, че всички някой ден напускаме света и най-важното "са уроците от живота, които даваме на другите".

Споделя още, че се е замислял само по какъв начин ще се пресели някой ден в отвъдното. "Този въпрос са си го задавали милиони християни по света. Те вярват, че след това продължават да живеят. И аз като тях се радвам, че това ще се случи", не крие поп звездата.

Четете още

Любо Киров ПОКАЗА майка си

Любо Киров ПОКАЗА майка си

Любо Киров си купи кола за 100 бона

Любо Киров си купи кола за 100 бона

Любо Киров насред поле с Мишето Маринова

Любо Киров насред поле с Мишето Маринова

Заки и Любо Киров отрязали ергенката Кристина да стане певица

Заки и Любо Киров отрязали ергенката Кристина да стане певица

Реклама
Реклама
Реклама