Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18755040 www.bgdnes.bg

Алекс Сърчаджиева започва еротичен спектакъл

  • Народният с две премиери през септември
  • Военният отваря сезона със "Солунските съзаклятници"

Премиерно за новия театрален сезон чаровната актриса Алекс Сърчаджиева се впуска в еротичен спектакъл. Пиесата "Креват за двама" е от неизвестния ни досега австриец Рене Фройнд и се поставя в Сатиричния театър от директора му и режисьор Калин Сърменов. Любовните контакти освен Алекс Сърчаджиева ще осъществяват и Стела Ганчева, Николай Луканов и Явор Борисов.

Реклама

Новият театрален сезон за Народния театър започва още през септември с две премиери - "Бебе на борда" с режисьор Василена Радева и "Съзвездия" от Ник Пейн с режисьора Елица Йовчева. Първият спектакъл е с премиера на 13 и 14 септември, като участват актьорите София Бобчева, Мартина Пенева, Илиана Коджабашева и Боян Арсов. Това е съвременна пиеса - комедия с елементи на "черен хумор". Действието се развива на ръба на абсурда при сблъсъка на младите герои с реалността, за която те са абсолютно неподготвени.

Втората премиера е "Съзвездия" от Ник Пейн на 12 септември. В нея участват Ненчо Костов и Радина Думанян. Сюжетът е свързан със загубата на любима от главния герой след дълга борба с тежко заболяване. Неспособен да отработи травмата, той поръчва експериментална технология, която му позволява да се среща с жена си в паралелна дигитална реалност...

В Сатиричния театър се сбъдва и мечтата на Ники Урумов отново да режисира там. Ще го направи с "Когато розите танцуват" от Валери Петров с премиера през ноември. Бойка Велкова пак репетира "Буржоата благородник", една не толкова популярна пиеса от Молиер пак в Сатиричния театър. Ще участват Николай Върбанов, Елена Атанасова, Михаил Сървански, Любомир Ковачев, Лана Гекова. Премиерата е на 3 октомври.

Георги Кадурин, Стефка Янорова и Георги Къркеланов от Военния театър пък се впускат в интересната пиеса на прочутия комедиограф Мърей Шийзгал "Две обиколки на парка" с режисьор Стефан Спасов и сценограф Нина Пашова. Трупата поставя и проекта на Иван Урумов "Солунските съзаклятници", силната пиеса на Георги Данаилов, която задоволява претенциите на театъра към ансамблово актьорско участие. Премиерата се очаква през ноември. Участват актьорите Ясен Атанасов, Владимир Матеев, Васил Дуев, Симеон Дамянов, Иван Радоев, Йордан Ръсин (гост), Милен Миланов, Александър Дойнов, Гергана Плетньова, Ели Колева, Лиза Шопова, Луизабел Николова и Асен Кобиларов.

Напролет в театър "Българска армия" ще работи и Лиза Шопова, чиято постановка "Стъпка по стъпка" се радва на успех на сцената там.

Реклама

В Малък градски театър "Зад канала" разчитат на популярния напоследък Крис Шарков, който подготвя социалната сатира на Ибсен "Обществен враг" като политически трилър с участието на елитен екип - Мак Маринов, Малин Кръстев, Леонид Йовчев, Мартина Тодорова, Стоян Младенов, Богдан Бухалов и Александър Карасански. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов, музиката - на Асен Аврамов.

Текстът все едно че е писан за България от 20-те години на века с постоянните обвинения за корупция, лицемерие, продажност на политиците.

Габровският театър открива с "Канкун", Врачанският с кукли, Русенският - с Радичков

Пиесата "Канкун" на световноизвестния и обичан у нас каталунски драматург Жорди Галсеран е заглавието, което ще ви отведе сред горещите пясъци и лазурните брегове на мексиканския курорт. Режисьор на спектакъла е проф. Атанас Атанасов. В "Канкун" участват: Таня Йоргова, Стоян Руменин, Димо Сава Димов и специално гостуващата Полина Христова. Ще го видим на 4 септември.

Врачанският театър започва с постановки за най-малките, а първата е на 5 септември - "Грозното пате" от Ханс Кристиан Андерсен.

Премиерният спектакъл на Видинския драматичен театър - "Убийство в първа класа", гостува на врачанска сцена на 12 септември, от 19,00 ч.

Със спектакъла "Опит за летене" по Йордан Радичков Драматичният театър "Сава Огнянов" в Русе ще открие новия творчески сезон. Премиерата ще се състои на 13 септември тази година в Доходното здание в града, съобщи пиарът на културния институт Дидо Илиев. Режисьор на постановката е Недялко Делчев, а в спектакъла участва почти цялата трупа на Русенския театър, като гост е актьорът Алексей Кожухаров.

Четете още

Алекс Сърчаджиева изпраща залеза на морето

Алекс Сърчаджиева изпраща залеза на морето

Алекс Сърчаджиева НА ВОЙНА с телефоните

Алекс Сърчаджиева НА ВОЙНА с телефоните

Алекс Сърчаджиева готви спектакъл за Цветана Манева

Алекс Сърчаджиева готви спектакъл за Цветана Манева

Алекс Сърчаджиева ЗАХАПА Сашо Кадиев: Там е вратата, тръгни си

Алекс Сърчаджиева ЗАХАПА Сашо Кадиев: Там е вратата, тръгни си

Реклама
Реклама
Реклама