Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18804309 www.bgdnes.bg

Васил Найденов на 73: Народът се лъже до време, после излиза на улицата

Здраве си желая, всичко друго си имам, казва големият изпълнител

Един от най-обичаните наши певци - Васил Найденов, вчера стана на 73 години. Изпълнителят, който помним с емблематичните песни в българската естрада - "Телефонна любов", "Чудо", "Сбогом, казах", "Сбогом, моя любов" и много други, отпразнува в тесен кръг "порастването си", без излишен шум и суета.

"Здраве си желая, всичко друго си имам, и разбира се, спокойствие, защото ситуацията в държавата е много динамична на всички нива", казва големият изпълнител и допълва: "Радвам се, че вече 30-40 години се пеят песните на естрадата, не само моите. Младите понякога имат ненужно самочувствие и след 4-5 година ходене по червения килим изчезват. Така че им пожелавам да направят повече хитове и да остареят с тях", смее се Найденов.

Реклама

Според него формула на успеха няма. "Някои песни са създадени компютърно и студенината, която носят, няма как да "стопли" сърцата на хората. А и като гледам дори някои награди се правят на пълен плейбек. Но публиката не бива да бъде подценявана. Публиката има интуиция и знае как да реагира на особено големите глупости. Народът се лъже до време. Не дай си Боже, да му писне и да излезе на улицата, не бива това да се допуска нито в музиката, нито в политиката, никъде", каза Васко.

Въпреки своите 73 години той не се отказва от сцената, а и няма защо да го прави. "Като ме харесват и искат, ще се раздавам. Това е критерият, аз не съм изморен", смее се Найденов.

Цяло лято Васко радва многобройните си фенове с концерти из България, като и през септември ще продължи с участието си. Само след няколко дни той ще пее на 7 септември в Стралджа, а след това на 14 в Русе за празника на торта "Гараш" и на 17-и в Костинброд. Разбира се, няма да пропусне и публиката си в София - на 26 септември ще има голям концерт в столичен клуб в Студентски град.

Четете още

Васко Найденов на косъм да не открие фестивал

Васко Найденов на косъм да не открие фестивал

Васко Кеца по-скъп от Лили Иванова

Васко Кеца по-скъп от Лили Иванова

Васко Найденов не може да спи

Васко Найденов не може да спи

Васил Найденов СКОЧИ на телевизиите и каза: Хората имат нужда да се веселят след работа!

Васил Найденов СКОЧИ на телевизиите и каза: Хората имат нужда да се веселят след работа!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама