Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18811510 www.bgdnes.bg

Диляна Попова: На Борил не му се тръгва на училище

Манекенката купила всичко на Борил, Мира Добрева учи сина си да пише йероглифи на използвана хартия

"Ние сме на море, защото аз вече съм се подготвила предварително за първия учебен ден на сина ми. Борил ще бъде в четвърти клас и да съм честна, въобще не му се тръгва на училище." Това каза актрисата Диляна Попова за. "България Днес", като уточни, че всяка година прави всичко възможно, за да си спести истерията по книжарници и магазини, която настъпва преди 15 септември. Красавицата твърди, че в цените за училищните пособия няма драстични поскъпвания и тя подобно на всички останали родители купува според нуждите на наследника си.

Реклама

"И ако има нещо още за докупуване, изчакваме лудницата да премине и набавяме липсващите тетрадки, учебници, подвързии и други пособия след началото на учебната година", признава Диляна.

"Аз съм на работа и нямам никакво време, разберете ме", каза някогашният синоптик и настоящ тв водещ Емил Чолаков. Въпреки че е много зает, той все пак ще намери време да напазарува всичко необходимо за своите дъщери - 18-годишната Ема и 8-годишната Дара, за учебната година.

"Жена ми се грижи за цялата училищна логистика за момчетата и вярвам, че вече е подготвила всичко необходимо, затова всичките сме на море на един гръцки остров при приятелите ни сърфисти Бубето и Кайо Лалеви", щастлив се похвали тв водещият Део. Той с охота разказа, че първородният му син Борислав, който е на 8 г., с нетърпение очаква първия учебен ден. Семейството живее в село Годеч, където момчето ще е третокласник в местното училище. "Има нов директор Надя Борилова, която направи чудеса с школото - пълен ремонт на училищния двор, нови класни стаи, а госпожите Владимирова и Цветанова се грижат прекрасно за всичките 27 деца в класа на Борето. Той затова с нетърпение чака да почне училище и да си види приятелите Влади и Райна", каза още Део.

Малкият наследник на Део и съпругата му Мариана Станчева - Теодор, който е на 5 г., също иска час по-скоро да тръгне в годечката детска градина, която носи името "Юрий Гагарин" и там почти всяко дете мечтае да стане космонавт.

"Моят Жорко вече е на 16 години, той ще бъде в 10-и клас, което го прави голям човек и сам си купува всичките му необходими неща", сподели тв водещата Мира Добрева. Тя обаче не скри: "Научила съм сина ми да се води от моите принципи, че разточителството е излишно и трябва да се бди най-вече за хартията. Затова неизползваните от миналата година тетрадки влизат в употреба и през новата".

Реклама

Авторката на книгата "Столетниците - благословия или орисия", разказа, че синът й Георги от брака й с продуцента Георги Торнев изучава японски език и през учебната година изписва стотици хиляди редове с йероглифи върху хартия.

"Бденето над хартията, както аз го наричам, не е скъперничество или нездравословно спестовничество, а отношение към природата и грижа за Земята", настоява още писателката журналист.

Тя обаче смята, че летните ваканции на българските деца са прекалено дълги и отегчителни за тях. Затова повечето малчугани с нетърпение очакват първия учебен ден.

"В нашето детство беше лесно, книгата за нас беше спасение от скуката, а днешните деца чрез социалните мрежи са презадоволени от информация и с нежелание посягат към томчетата художествена литература", настоява тв водещата. Тя споделя, че в момента наследникът й чете "Индже" на Йордан Йовков, но "това не е гладък процес, прави го, защото е задължение през лятото да го прочете", споделя още Добрева.

Четете още

Сано и Диляна Попова изгряват на екран на 16 септември

Сано и Диляна Попова изгряват на екран на 16 септември

Милионери влизат в "Островът на 100-те гривни"

Милионери влизат в "Островът на 100-те гривни"

КРАЙ НА СНИМКИТЕ! Диляна Попова се завърна от Филипините

КРАЙ НА СНИМКИТЕ! Диляна Попова се завърна от Филипините

Мъжът на живота на Диляна Попова при нея във Филипините за "Островът на 100-те гривни"

Мъжът на живота на Диляна Попова при нея във Филипините за "Островът на 100-те гривни"

Реклама
Реклама
Реклама