Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18828588 www.bgdnes.bg

Престъпници спасяват живота на Стефан Вълдобрев

  • Избира музиката пред футбола
  • Актьорът оцелява в жестока катастрофа, иска да е доброволец в Ирак

Престъпници спасяват живота на обичания актьор и музикант Стефан Вълдобрев. През 1998 г. той оцелява като по чудо след жестока катастрофа и в продължение на месец е обездвижен. Вълдобрев дължи живота си на двама криминално проявени мъже, които го измъкват от колата и го закарват до болницата в Бургас. Те са издирвани, но въпреки това не се поколебават да спасят Стефан, който точно тогава е станал баща.

Реклама

"Знаели са, че ще ги хванат, но не се поколебаха да ме закарат до входа на болницата в Бургас - разказва Вълдобрев. - Никога не разбрах какво е станало с тях. Надявам се добротата към мен да им е върната по някакъв начин и те да са поели отново по правилния път. Инцидентът ме направи по-смирен, дори суеверен. Тогава дойде този момент, в който започнах да си казвам, че трябва да се правят само важните неща, само смислените, само тези, които ти носят радост."

С много воля и рехабилитации актьорът успява напълно да се възстанови и да се върне към нормалния живот. 54-годишният актьор е истински работохолик и непрестанно обикаля страната за концерти и спектакли. Той успява да преодолее стреса от катастрофата и върти хиляди километри с колата си.

Като малък Вълдобрев е изправен пред сериозна дилема в Стара Загора - футболът или музиката. В крайна сметка избира второто и решението се оказва правилно. Въпреки това той остава заклет фен и за него футболът също е изкуство. Вълдобрев прави филма за българина, който смени името си на "Манчестър Юнайтед" и си татуира емблемата на "червените дяволи" върху челото. С групата си "Обичайните заподозрени" записват песен "Играч на мача", като по време на снимките на клипа Стефан получава контузия. Той е заклет фен на "Берое" от родния му град Стара Загора и често се включва в благотворителни мачове. Вълдобрев е автор и на химна на клуба "Светът е Берое".

Актьорът не променя особено визията си през последните 25 години. Но има един период, в който решава да пусне опашка на косата си, което се оказва неособено успешен експеримент. Вълдобрев е оприличаван на фолклегендата Орхан Мурад и бързо се разделя с кичето. Оттогава насам актьорът не се разделя с шапките си, които се превръщат в негова запазена марка. Вълдобрев отдавна се е примирил с оредялата си коса и не се притеснява от побелялата си вече брада. Стефан признава, че за последните 20 години е качил 20-ина килограма, но е в пълна хармония с външния си вид.

През 90-те години на Вълдобрев му хрумва странната идея да участва като доброволец във войната в Ирак. За негово щастие той не е ходил в казарма и бързо е изгонен от военните. "Пропуснах опашките за партиите, но идеята да бъда доброволец в Ирак ме привлече. Бях изгонен на секундата, след като обясних, че не съм ходил в казарма. И досега нямам обяснение за този спонтанен порив", разказва Вълдобрев.

Едно от многото хобита на актьора е готвенето. Той е майстор на италианската кухня и се гордее с агнешкото си месо по Гергьовден. "Започнах, когато видях кулинарна книга на витрина - седеше някак самотно - разказва изпълнителят на "По-полека". - Купих я и започнах експерименти. Събирах приятели, за да дегустират - винаги трябва да има публика. Някои неща започнаха да ми се получават чудесно - особено италианските манджи. На Гергьовден съм много добър на агнето с картофи и домати. На Никулден - с шарана."

Вълдобрев е щастливо женен за ученическата си любов Яна, с която са семейство от далечната 1996 г. Тяхната гордост е дъщеря им Мария, която е от талантливите ни млади актриси.

Четете още

Стефан Вълдобрев РАЗКРИ традицията си за Денят на детето

Стефан Вълдобрев РАЗКРИ традицията си за Денят на детето

Стефан Вълдобрев се страхува от изкуствения интелект

Стефан Вълдобрев се страхува от изкуствения интелект

Стефан Вълдобрев ПРИЗНА: Имах проблем с егото

Стефан Вълдобрев ПРИЗНА: Имах проблем с егото

Стефан Вълдобрев: Бях уличен музикант, за да преодолея характера си

Стефан Вълдобрев: Бях уличен музикант, за да преодолея характера си

Реклама
Реклама
Реклама