Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18828969 www.bgdnes.bg

Милица от "Тоника СВ": Емил трепери при всяка наша песен

Завърналият се от Америка член събужда стари спомени у певицата

"Виждам как Емил трепери за всяка песен и всяко изпълнение в репетиционната. Много се вълнува."

Това сподели пред "България Днес" певицата Милица Божинова, членка на "Тоника СВ". След дълга пауза от 25 години в групата се завръща любимецът на заклетите почитатели на състава Емил Василев, който до преди една година живее в САЩ.

Реклама

"Преди той да замине за Америка, ние сме минали през всички големи зали в страната. Заедно с него сме направили най-големите си три албума", обясни пред "България Днес" изпълнителката.

Емил Василев влиза в групата през 1983 г. като бас-баритон, година след издаването на емблематичния албум "Приятели". След влизането си в "Тоника СВ" групата създава "Жигули", "Обич" и други издържали изпитанието на времето песни.

През 1991 г. "Тоника СВ" прави последния си концерт във Враца, след което Емил заминава отвъд океана дългосрочно. През 2023 г. обаче се появява отново на наши земи и захваща работата със старите си колеги.

Действително присъствието на Емил е доста удобно за състава. Той се появява в перфектния момент, когато формацията се скарва с бившия й член Теодор Шишманов. Освободен от драмите, Емил принася ведрост в обтегнатата ситуация в "Тоника СВ" на фона на смъртта на Ваня Костова през 2021 г.

"Той много бързо навлезе в материята и наваксва. Това е нещо, което не се забравя. Все пак вълнението е голямо, защото 25 години е доста голям период, в който някой се откъсва от нашата среда и от нашата публика. Сигурно много ще се вълнува", каза Милица.

Ще видим "Тоника СВ" и новото старо попълнение на големия концерт в Античния театър в Пловдив на 8 септември. Успех!

Четете още

„Тоника СВ” пели на поляна с усойници

„Тоника СВ” пели на поляна с усойници

"Тоника СВ" с голяма новина пред БНТ

"Тоника СВ" с голяма новина пред БНТ

Реклама
Реклама
Реклама