Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1886617 www.bgdnes.bg

Фреди завел Даяна на гей бар

Фреди Меркюри вкарал дегизираната принцеса Даяна в гей бар.

Това става през 80-те години, когато и двамата са на върха на славата си, разкрива в. "Сън", като се позовава на спомените на комедийната актриса Клео Рокос. В книгата си, излязла преди дни, 50-годишната Клео разказва как с легендарния солист на "Куин" преоблекли Даяна като мъжки модел.

Рокос и Меркюри се срещнали със съпругата на принц Чарлз една вечер в Лондон в апартамента на общия им познат Кени Еверет, също популярен актьор и комедиант. Решили по-късно да идат в гей кръчма, но се опасявали, че лейди Ди бързо ще бъде разпозната и ще се получат усложнения. Отгоре на всичко въпросното заведение за хомосексуалисти, доста нашумяло тогава, имало и слава на място за побоища.

Реклама


Това никак не уплашило принцесата, но се наложило да скрият истинската й самоличност. След успешната дегизировка всичко минало нормално. Вниманието в гей бара било насочено основно към Меркюри и Еверет, което позволило на Даяна съвсем нормално да се наслади на нощта. Благородничката дори поръчала и донесла питиета, без никой да я разпознае.

От групичката жива е само Клео, другите трима са застигнати от злата съдба. Първи си отива гениалният Фреди - още през 1991 г., когато умира от СПИН. Четири години по-късно отново от смъртоносния вирус почива и Кени, също изявен хомосексуалист. Принцеса Даяна загива при катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама