Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18881509 www.bgdnes.bg

Въпрос за велик български актьор разплака участник в "Стани богат"

Въпрос за великия български актьор Иван Иванов разплака участник в "Стани богат" по Би Ти Ви.

Въпросът гласеше: "Кой наш актьор изиграва Радо от "Всичко е любов", Асен от "Лавина" и Траян от "Мярка за неотклонение"? Отговорът за Гаврил, който е заклет фен на ЦСКА, бе напълно ясен и дори го натъжи.

Реклама

Опциите бяха: Стефан Димитров, Иван Иванов, Георги Парцалев и Григор Вачков. Правилният отговор, който бе посочен от участника дори още преди Ники Кънчев да изкара възможните отговори, бе Иван Иванов. 

Очите на Гаврил Димитров се напълниха със сълзи, когато прочете въпроса и се сети, че става въпрос за един от любимите му български актьори, който загуби живота си наскоро.
"Иван Иванов беше велик актьор и по мое време. Бях може би осми клас, когато излезе филма "Всичко е любов". Толкова добре изигра ролята си, че това му представяне, тази му роля, ме направи човекът, който съм в момента. Той остави белег в историята и голямо наследство. Просто ме трогва

Гаврил се занимава с организация, която се опитва да подобри условията в българските училища и е върл фен на ЦСКА, какъвто е и самият Ники Кънчев. Участникът в "Стани богат" си тръгна с 2 бона, защото историята му изневери и се издъни.

Великият български актьор Иван Иванов издъхна на 31 януари тази година.  Два дни преди да почине се е почувствал зле и бил приет в кардиологично отделение в болницата в Панагюрище, където живееше в последните си години. Именно в тази клиника 72-годишният актьор издъхна.

ИВАН ИВАНОВ

Реклама

Иванов е роден е на 16 декември 1951 г. в Асеновград. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова през 1979 г.

Играе на сцените на Народен театър за младежта (1979 – 1981) и Военния театър (1981 – 1983), както и във филмово студио СИФ (1983).

„Всичко е любов" е филмът, който превръща Иванов в секс символ на българското кино. Освен Радо от „Всичко е любов", той играе и Асен в „Лавина" (1982), Вас/Христо в „Комбина" (1982) и Траян в „Мярка за неотклонение" (1983).

Снима се във филми на режисьори като Борислав Шаралиев („Борис I", 1985), Зако Хеския („Нощем с белите коне", 1985), Иван Андонов („Мечтатели", 1987) и др.

След телевизионния сериал „Гори, гори огънче" (1994) актьорът издава първата си книга с разкази и стихове – „Този живот, онзи живот". После идват още две – „Отговори" и „Седем часа разлика". 

Четете още

Витрувианският човек СПЪНА конярка тази вечер в "Стани богат"

Витрувианският човек СПЪНА конярка тази вечер в "Стани богат"

Религия и филми спънаха благодетел на деца в "Стани богат"

Религия и филми спънаха благодетел на деца в "Стани богат"

Реклама
Реклама
Реклама