Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18908120 www.bgdnes.bg

50 пъти "Неведение" в Народният театър

Народният театър ще отбележи юбилейното представление на забележителния авторски моноспектакъл на Албена Ставрева "Неведение" по специален начин на 17 септември.

50-ото представление ще се изиграе на Голяма сцена, вместо на Сцена "Апостол Карамитев", ще подари на публиката различно преживяване и ще бъде посветено на всички служители в театъра, които винаги остават „зад завесата".

Реклама

"Неведение" разказва историята на Гичка Кукуто, която с буркан сладко и стар куфар стои в камбанарията на църквата. Историите ѝ са безумно смешни и в тях се оглежда абсурдният изгубен свят на едно малко село. Едновременно с това са и тъжни, защото детинската доверчивост не прозира злото, дори когато се изправи лице в лице с него.

"Тъй нежен и снежен е тоя снежен човек и той ще живее чак... до пролетта. Така усещам театралните спектакли - нежен снежен човек. И за да се случи спектакълът зад кулисите, стоят толкова много хора. На тях посвещавам 50-ото "Неведение" - те правят снега за нежния снежен човек. Железари, тапицери, шивачи, осветители, озвучители, асистент-режисьори, администрация, гримьори, реквизитори, хигиенисти и още, и още. На всички тези "правачи" на сняг за нашия нежен снежен човек: Благодаря!", споделя актрисата Албена Ставрева, създател на текста и сценографията на спектакъла.

Днес от 19,30 ч. на Голяма сцена в Народния театър гледайте този невероятен разказ за самотата на различния, за неистовото живеене на ръба на разума и за безусловната обич. За един живот, пълен с чудеса и спомени, побрани в кибритена кутия. Албена Ставрева се е погрижила дори и тези, които вече са гледали спектакъла, да останат изненадани.

Спектакълът "Неведение" е отличен с Награда АСКЕЕР 2023 за моноспектакъл, Награда от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца за женска роля, Награда от Международния театрален фестивал на комедийния и сатиричен спектакъл за женска роля и Специалната награда на Община Шумен. Има Номинация за Награда ИКАР 2023 в категория „Водеща женска роля".

Четете още

Три спектакъла с юбилейни представления в Народен театър "Иван Вазов"

Три спектакъла с юбилейни представления в Народен театър "Иван Вазов"

ПРОБИВ! Дъщерята на президента ще играе в Народния театър

ПРОБИВ! Дъщерята на президента ще играе в Народния театър

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама