Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18952913 www.bgdnes.bg

Отличеният за най-добро събитие в Габрово театрален маратон се завръща

На 27 и 28 септември в габровския Драматичен театър се завръща организираният от "Малка театрална компания" 24-часов театрален маратон "Театър-24". Той е избран единодушно от публика и жури за най-доброто културно събитие в Габрово през 2023 г.

Настоящото издание очаква габровци и гостите на града с чисто нова програма от 18 ч. в петък (27.09) до 18 ч. в събота (28.09) в пространствата на театъра. Тазгодишното издание на маратона съчетава интерактивни театрални спектакли, стендъп комедия, творчески срещи, ателиета и работилници. Инициативата се реализира в партньорство с Драматичен театър "Рачо Стоянов" и с финансовата подкрепа на програма "Култура" към габровската община и на Министерството на културата. Програмата тази година включва предпремиера на стендъп комедията "По принцип" с Адриана Димова от габровския театър и премиера за България на представлението Hic Sunt Dracones на Continuo theatre от Чехия.

Реклама

"След фурора на пилотното издание се амбицирахме да предложим на габровската публика още по-наситена програма, изобилстваща от различни съвременни театрални форми. Пример за това е визуалната поема на Continuo theatre от Чехия, която представлява фюжън между физически, визуален и куклен театър.

В рамките на маратона ще бъде и предпремиерата на стендъп комедията на Адриана Димова "По принцип", която имах щастието да режисирам", споделя Емил Йорданов от "Малка театрална компания". Освен сцените на Драматичния театър, маратонът превзема и нестандартни пространства като коридори, фоайета и пространствата на открито около театъра.

Четете още

Моноспектакъл на Ангелина Славова с премиера в Младежкия театър

Моноспектакъл на Ангелина Славова с премиера в Младежкия театър

"Малкият принц" с премиера в Младежки театър "Николай Бинев"

"Малкият принц" с премиера в Младежки театър "Николай Бинев"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама