Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18954940 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим с мегаконцерт в Маастрихт

Ще изпълнят и български произведения 

Близнаците виртуози ще свирят пред публика от няколко държави 

Грандиозен концерт ще изнесат в Нидерландия виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.

Мегасъбитието е планирано за 19 ч. на 4 октомври в град Маастрахт, като се очакват зрители и от Германия и Белгия.

"Музикалната академия в Маастрихт предостави безплатно най-хубавата си концертна зала. Изпълнението е по повод създаването на българска общност в нидерландския град. Синовете ми веднага приеха присърце идеята, защото са горди с българската култура и смятат, че трябва да бъде показвана пред света. Единствен проблем е, че липсва достатъчно публичност за концерта. Подобието на афиши са малки залепени листчета. Няма анонси в медиите, а събитието ще е много голямо", разказа пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на на талантливите виртуози от Шумен. По негови думи близнаците са готови да извадят пари от джобовете си, за да популяризират с повече мащабност концерта.

Реклама

Музикалното събитие ще продължи един час, като сред класическите си изпълнения Хасан и Ибрахим ще включат и български произведения.

"Радваме се, че имаме възможността да направим тази съвместна колаборация с талантливите музиканти, прославили не един път страната ни в сферата на класическата музика", от екипа на културен център "Български свят".

Хасан и Ибрахим са студенти в музикалната академия в страната на лалетата и са считани за едни от най-успешните възпитаници на престижното висше училище.

Успех!

Четете още

Хасан и Ибрахим вземат две певици

Хасан и Ибрахим вземат две певици

Хасан и Ибрахим стават актьори

Хасан и Ибрахим стават актьори

Хасан и Ибрахим с нова певица - Виктория

Хасан и Ибрахим с нова певица - Виктория

Хасан и Ибрахим с престижен концерт

Хасан и Ибрахим с престижен концерт

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама