Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19047488 www.bgdnes.bg

Зуека: Никой не ме знае в Испания, никаква звезда не съм

Васил Василев-Зуека гостува виртуално в "Тази събота и неделя" чак от Испания

Зуека не се поколеба да разгледа темата за суетата, която е неизменна част от живота на актьорите.

Реклама

„Аз съм актьор, тоест съм много суетен! То е свързано със себепоказването! Обаче като човек не съм суетен". Тази фраза подчертава разликата между публичния образ на артистите и техния истински характер.

Интересен момент от разговора беше свързан с живота на Зуека в Испания. Той разказа, че там почти никой не го познава.

„Аз никога не съм бил звезда и никога не съм се чувствал като такава! Ето в Испания съм и никой не ме знае! Каква звезда е това - никаква!", сподели той с усмивка. Това показва как животът в чужбина може да внесе нова перспектива и да свали тежестта на очакванията, които идват с известността. На 55 години той решава да замине за друга държава, чийто език не говори и където не познава почти никого.

„Трудности имаше. Трудният период за приспособяване и за смяната от едното към другото – аз го изживях в България, при това докато работя. Човек трябва да бъде решителен. Няма значение дали е силен характер, или не. Някои хора казват „ама ти си много силен характер", напротив – не съм. Въпросът е, че когато човек взима решение, той трябва да е наясно, че ще го гони. Когато човек има цел, той се бори лесно", споделя Васил Василев - Зуека.

За първи път той кани телевизионен екип в дома си в испанското градче Алтея, където живее вече четири години със съпругата си Ани и 10-годишния им син Стефан. Там Зуека има и двама племенници.

„Когато човек приема една тежка промяна за себе си, да смени държавата, винаги е по-добре да имаш човек там. Мисля, че винаги съм живял на море, макар да съм живял в София и да съм от Сливен", разказва ни той.

Реклама

В къщата си Зуека е създал ателие, в което прекарва часове рисувайки. След като приготвят закуска и оставят Стефан на училище, той прави сутрешната си разходка по крайбрежната алея, а след това отива в ателието.

„Цял живот съм искал и съм мечтал да бъда актьор. Винаги съм бил щастлив с това, което правя – в театъра, в киното, в телевизията. Макар че телевизията за мен винаги е била нещо много особено, част от, начин на преживяване. Никога не съм имал намерения или вътрешна необходимост да сменям професията си. Аз и сега не съм я сменил, скоро време художник няма да се нарека. Не живея с илюзии, че ще стана съвременният Пикасо, аз съм на 59 години. Дори и сега смятам, че продължавам да рисувам театрални картини", разказва Васил Василев.

„Първо тук ни харесва и второто, което всъщност е първата причина е, че сме тук е заради малкия, за да може да получи добро образование в спокойна среда. Учудвам се, че на мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила, ако правя нещо друго", допълва той.

В момента те се издържат на 70% от неговите картини, като съпругата му Ани му помага ежедневно.

„Трудно е, но се оправяме. Хората, Слава богу, харесват картините и дори в криза си позволяват да ги купуват. Има варианти, но с Ани трябва да бъдем гъвкави от гледна точка на рисуването като бизнес. Ако не е Ани, аз няма да мога да рисувам по толкова много", казва Зуека.

Четете още

Милица Гладнишка се ОБЯСНИ ИНТИМНО на Зуека

Милица Гладнишка се ОБЯСНИ ИНТИМНО на Зуека

ЧРД! Рачков чукна 52

ЧРД! Рачков чукна 52

Зуека: България не ми липсва

Зуека: България не ми липсва

Зуека: Светът ми се промени, откакто не се занимавам с актьорство

Зуека: Светът ми се промени, откакто не се занимавам с актьорство

Реклама
Реклама
Реклама