Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1905231 www.bgdnes.bg

Объркаха Милото с Доган - САТИРИЧНА ГАЛЕРИЯ

Дързък скеч разиграха актьорите в Сатиричния театър оная вечер - направиха възстановка на опита за покушение над Ахмед Доган.
В ролята на бившия лидер на ДПС влезе Калин Сърменов - Милото от сериала "Седем часа разлика". Шефът на Сатирата бе водещ на раздаването на наградите "Златен кукерикон", които се връчиха в неделя вечерта.
Докато четеше речта си, млад актьор изскочи на сцената при Милото и насочи пистолет в главата му, също както направи Октай Енимехмедов.

Наградата за мъжка роля в комедиен и/или сатиричен спектакъл получи Герасим Георгиев-Геро за превъплъщението си в Бай Ганьо от „Господин Балкански" на Георги Данаилов в Младежкия театър „Н. Бинев". Приз за женска комедийна роля за изпълнението си в „Декамерон" на Диана Добрева по Бокачо в Театър „Българска армия" отнесе Анастасия Ингилизова, която преди десетина дни бе удостоена и с „Икар" от Съюза на артистите.

Реклама

 

За най-добро предста вление „сатириците" обявиха „Животът е прекрасен" на Народния театър по Николай Ердман под режисурата на Александър Морфов, а наградата връчи Татяна Лолова, която припомни, че е свързана с тази трупа от основаването й преди 56 години.

Най-добър режисьор на първото издание на наградите е Бина Харалампиева за постановката си „Господин Балкански". За най-надеждна млада сила в жанра бе определена Тея Сугарева за режисурата на "Мъртви души" по Гогол и Булгаков в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Стоянка Мутафова изправи на крака голямата зала на Сатиричния театър, когато излезе на сцената, за да получи Специалната награда на името на великия Георги Калоянчев за принос към смеха в България. Статуетката й бе връчена от съпругата на Калоянчев - Валя, и големия им син Ивайло Калоянчев, който също е актьор в Сатирата.

Наред с наградите за гилдията сатириците присъдиха и отличие „Златен кукеричан", предназначено за творци на гафове от сферата на обществения, политическия, културния, спортния живот - сюжети, които вдъхновяват сатиричното изкуство.

Жанет Иванова и директорът на Сатирата Калин Сърменов бяха водещи на гала-вечерта, която премина под звуците на джаза в изпълнение на певиците от "Сентиментъл суингърс" и джазбенда на Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Реклама
Реклама
Реклама