Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19108207 www.bgdnes.bg

45-годишна майка на две деца е царицата на фитнеса

Победителката е майка на две деца и мечтае да се състезава в чужбина 

"Предизвикателството за спечелването на титлата за мен беше още по-голямо, тъй като съм на 45 години и започнах да тренирам на 43 от нулата. Вярвайте, всичко е възможно. Възрастта е просто число в паспорта."

Това казва пред "България Днес" носителката на републиканската титла в категория "Бикини фитнес + 35" Таня Хаджиатанасова. Свиленградчанката завоюва отличието на престижното състезание по културизъм в Пловдив. Таня става №1 сред 10 достойни претендентки, а това е и първото й участие във фитнес надпревара.

Реклама

"Нямах очаквания! През цялото време се борех само и единствено със и за себе си! Исках да победя онази си версия, която си нямаше доверие, която бе смазана от редица обстоятелства и имаше нужда отново да се изправи с гордост. Изживях момента на победа в първия ден от седмицата преди състезанието - когато треньорът ми каза: "Готова си, спирай кардиото". В този ден пресякох финалната права и изживях победата. Самото излизане на сцена за мен бе истинско, невероятно забавление с целия трепет, адреналин и красота, които се виждат и усещат зад сцена", сподели също Хаджиатанасова.

Бодибилдърката е гримьор от 14 години, майка е на две деца и въпреки всичките си ангажименти успява да постигне впечатляващи резултати.

"Работата ми е с гъвкав график, което улесняваше нещата. Всеки си мисли, че тренировките са най-трудното нещо! Ще трябва да ви разочаровам - храненето, волята за спазване на определено меню, грамажи, макронутриенти ежечасно, ежедневно в комбинация с личен, социален живот - ето това е трудно, но и изключително важно. Самите тренировки ги правя сутрин, когато децата са на училище или детска градина, но в един момент, когато станаха дълги и двуразови, се обръщах за помощ към близките си. Дъщеря ми, която е на 13 години, ми помагаше многократно с по-малкия си брат, който е на 4 и половина. Знаете ли, когато си толкова решен да постигнеш целта си, намираш начин и време - без извинения", разказа борбената жена.

Подготовката преди голямата надпревара е тежка, но Таня успява да преодолее трудностите.

"В последните 4 месеца бях на много ниски калории и въглехидрати, което в никакъв случай не е здравословно в дългосрочен план. Прави се с насоки и наблюдение от професионалисти и е за даден период от време. Да, тялото страда, ако не се спазват правилата - кожата си усещам по-суха, косата също поради ниския процент мазнини, на които бях до преди дни. Сега започвам захранване и възстановяване, както и нова тренировъчна програма, с която ще изграждам повече мускулатура", каза също състезателката.

Бодибилдърката гледа напред към бъдещето и иска да е мотивация за всички жени след 40-те, които смятат, че е късно да променят живота си.

"Искам да постигна по-добра и конкурентна състезателна форма и да пробвам състезание в чужбина освен регионалното. Надявам се да успея с опита си за в бъдеще да бъда полезна на всички дами 40+, които са изгубили вяра в себе си или нямат време сами да се справят с хранителни или тренировъчни програми - да сияят, да изглеждат и да се чувстват добре", завърши Таня Хаджиатанасова.

Четете още

Желязната Елена от "Игри на волята" живее втори живот

Желязната Елена от "Игри на волята" живее втори живот

Ралица от "Игри на волята" е абсолютен ШАМПИОН по културизъм

Ралица от "Игри на волята" е абсолютен ШАМПИОН по културизъм

Мис Фитнес 2017 г. Таня Ангелова предупреждава:  Инсулиновите инжекции са опасни за отслабване

Мис Фитнес 2017 г. Таня Ангелова предупреждава: Инсулиновите инжекции са опасни за отслабване

Шампионката по "Бикини фитнес" Ирен Русева: Тренировките са по-ефективни от скалпела
Шампионката по "Бикини фитнес" Ирен Русева: Тренировките са по-ефективни от скалпела

Шампионката по "Бикини фитнес" Ирен Русева: Тренировките са по-ефективни от скалпела

Реклама
Реклама
Реклама