Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1912169 www.bgdnes.bg

Индиана Джоунс идва в цирк "Балкански"

200 змии и 5 крокодила в шоуто под купола

Индиана Джоунс
в цирк "Балкански"

Стягат световен рекорд с "Глобусът на смъртта"

Надя Панкова

Свръхчовешки каскади и истинската пещера на Индиана Джоунс ще видят столичани на 11 април в цирк "Балкански". Грандиозна шатра вече е опъната в столичния квартал "Младост" и е готова да посрещне зрителите с напълно нова програма. Това разказа за "България Днес" директорът на цирка Александър Балкански-старши.


"Тази година програмата е съвсем нова. От САЩ например ще гастролира германско дуо, което представя мъжа и жената от "Индиана Дожунс и похитителите на изчезналия Кивот". Сценографията е впечатляваща и представя момента, в който Индиана и партньорката му са в пещерата на Кивота. В номера участват над 200 змии и 4-5 крокодила, които са на сцената. Човек направо се потапя във филма с Харисън Форд, същата пещера е", разкри атракцията Балкански. Традиция в програмата остават трите основни номера на фамилията Балкански - летящият мотоциклет, колелото на смъртта и Чарли Чаплин въжеиграчът.

Реклама


От цирка ще изненадат гостите си и с феноменална атракция с китайски маски. В нея актьори с пелерини и костюми танцуват древен китайски танц и само с едно махване на наметалата променят цветовете на маските си цели 12 пъти. За малчуганите пък е предвидена забавна дресура на 12 различни кучета, клоунада и куче въжеиграч, което направо побърквало децата от смях. Под купола готвят и световен рекорд с номера "Глобусът на смъртта", в който имат амбицията да "завъртят" цели осем мотоциклета. В Германия успели само с четири мотора, така че "Балкански" се състезава за световен рекорд в номера с опасните машини.

Коронният номер обаче ще събере очите на малки и големи още в петък, и то не под купола, а в телевизионния ефир. "Ще представим руски трик, наречен "Трансформация", в който мъж и жена танцуват и в движенията за секунда буквално си разменят дрехите. Не може да се обясни, трябва да се види. Ще го представим в петък в шоуто "Денсинг старс" като анонс на програмата на цирка", допълни още Балкански.


Шатрата е опъната в "Младост" до 5 май, като циркът след това ще гостува в "Зона Б-5". Билетите пък заради кризата не са пипани като цена вече шеста година, призна още директорът на цирка. "Цените са 3,10 лв. за дете и съответно за възрастни са 15, 20 и 25 лв. в зависимост от местата. Спомням си, че когато "Цирк дьо Солей" гостува в София, билетите бяха от 100 до 160 лв., докато нашите са достъпни за всеки", заяви още Балкански.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама