Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1927929 www.bgdnes.bg

Рапърът Мишо Шамара: 100 кила фалира

Иво АНГЕЛОВ

"Рапърът 100 кила се издържа от парите на майка си, която работи в Гърция." Това разказа изпълнителят Мишо Шамара (Биг Ша), който от няколко години е във война с колегата си. По негови думи актуалният рапър бил пред фалит, нямал никакви финансови средства и разчитал на подкрепата на родителката си, за да снима клипове и да си купува дрехи.

"Майка му бачка в Гърция и постоянно му праща пари, за да го издържа тоя лигльо, дето постоянно се изкарва жертва. Съжалението му е стратегия хората да му симпатизират", заяви в типичния си цветист стил на изказване Мишо Шамара.
Преди години популярният варненец даде начало на кариерата на 100 кила - направи го известен, създаде му силни хитове и го продуцираше. Впоследствие между двамата настъпи раздор и вече не работят заедно.

Реклама

"От много години се занимавам с музика и мисля, че ще е смешно да си мерим... кой колко хита има. Аз не правя музика за 13-годишни и смея да твърдя, че с годините съм си изградил определено ниво, което гледам да поддържам. Истината е, че 100 кила не беше коректен с мен и това е основната причина, поради която с него не бихме могли да се разберем", коментира Шамара.

"Няма завист от моя страна, напротив! Страшно се радвам на успехите му и искрено му желая само най-доброто. В крайна сметка аз съм го научил на всичко, което 100 кила показва днес. Аз съм го взимал с мен по участия навремето, спасявал съм го да не го бият по дискотеките, давал съм му дрехите си, защото нямаше какво да облече, научил съм го да пее, дори му измислих псевдонима - 100 кила... Това е благодарността му очевидно - да разказва пред медиите, че едва ли не ме е било яд на него", каза още изпълнителят на култовото рап парче "Фенки, фенки".

Мишо много често атакува бившия си колега и за ромския му произход и описва действията му като "неблагодарна циганска работа". "Манго има мегатъпата лирика и лафове от 80-те години. Просто пропагандата му е огромна", написа на личната си страница във Фейсбук Шамара и нарече 100 кила "мангуста".

Запознати разказват, че скандалът между двамата започва с вкарването на Ванко 1 в затвора, което съвпадна със западането на музикалната им компания RnB records. Тогава 100 кила беше единственият, който реши да напусне фирмата, което подразни останалите изпълнители.

В момента 100 кила участва в риалити шоуто "Къртицата", където живее с популярни български личности и обикновени хора. Едно от предположенията е, че рапърът се е включил в предаването заради щедрия хонорар на продуцентите, с който да закърпи затрудненото си финансово положение. Истинското му име е Явор Янакиев, но артистичното му име идва от варненския лаф "Направо имам чувството, че имам 100 кила на гърба". Той се употребява в ситуации, когато някой те "натовари" с приказки или пък просто ти вдигне нервите, и е измислен от днешния му враг Биг Ша.

Реклама
Реклама
Реклама