Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1930557 www.bgdnes.bg

"Вая кон диос" искат много БГ вино

За прощалното си идване

"Вая кон диос" искат много БГ вино

Деца до 10 г. влизат без пари на концерта

Венелина ИВАНОВА

Изобилие от бели и червени, но само български вина са поискали музикантите от световноизвестната банда "Вая кон диос". За високото качество на божествените питиета, произведени от българските лозя, разказвала пред колегите си самата вокалистка на групата Дани Клейн.
"Не само виното им е хубаво, трябва и плодовете, и зеленчуците им да опитате", хвалела още реколтите ни певицата.
Затова 10-членната трупа е пожелала от организаторите на концерта на "Вая кон диос" в събота в зала 1 на НДК от "Лауд концертс" и "Меджик ФМ" да приготвят за визитата им само наши питиета и храна.
Култовите изпълнители на неумиращите хитове What's a woman и Nah Neh Nah се завръщат в София за един изключителен, но за съжаление последен концерт. Дани Клейн прави прощална среща с почитателите си по света с турне и след това ще слезе завинаги от сцената.
"Решила съм да изпълня само емблематични песни на групата ни, няма да включвам кавъри и нови аранжименти на старите парчета", каза преди месец в интервю пред в. "България Днес" изпълнителката. За последно тя препълни зала 1 на НДК с концерт в столицата преди 2 години. Тогава тя каза: "Чувствам близка българската публика, обичам да се връщам при вас".
 Освен нея на летище София ще кацнат в петък 9 музиканти и беквокалистки и 3-ма техници. Иначе бандата, която свири в стил соул и джипси блус, е създадена през 1996 г. Първият им сингъл Just a friend of mine ги прави свръхпопулярни в родната им Белгия. 2 години по-късно целият свят пее хитовете им.
Вратите на зала 1 на НДК ще са отворени още от 19 часа в събота. Концертът започва точно в 20 часа, обещават организаторите. Деца до 10-годишна възраст ще могат да гледат концерта без пари. "Но задължително с придружител и без възможност за запазване на място", допълва Павел Атанасов от "Лауд концертс".

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама