Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1968796 www.bgdnes.bg

Иво Танев: Раздал съм 18 милиона през живота си!

Певецът и телевизионен водещ Иво Танев е роден на 1 май 1966 г. в София. Изпълнява куптови попфолк парчета, най-известни от които са "Сто марки" и "Аладин". Завършил е оперно пеене в класа на Михаил Томашов. От 1990 се изявява като водещ и певец в забавни програми в много държави.

Иво Танев е сред първите в българския шоубизнес, който си присаждат коса. Той става супер известен с предаването "Треска за злато", на което е водещ от 2002 до 2009. От 2011 е лице на "Стани милионер" по Нова телевизия. В момента се занимава със собствен бизнес и същевременно е ко-водещ в "Сблъсък" по ТВ7.

Реклама

Шоуменът споделя, че може би най-запомнящо се в кариерата му е било предаването "Треска за злато"- емблематично и изключително гледано. Всеки ден на живо в продължение на почти 6 години в предаването са раздадени 18 милиона лева.

"Треска за злато" е свалено от ефир след промени настъпили в програмната схема на bTV.  Водещият ги определя като неадекватни, но и дошли в подходящия момент. Той споделя, че в онзи момент екипа решава, че е изморен от всекидневните ефири и слага край на предаването.

В момента Иво Танев се радва на интереса към себе си. Всяка седмица гостува поне по веднъж в някоя телевизия. Той споделя, че на моменти дори не успява да откликне на всички покани. Огромно удоволствие му доставя работата като ко-водещ в предаването "Сблъсък" по ТВ7, тъй като никой не му налага цензура и може спокойно да казва това, което мисли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама