Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1969009 www.bgdnes.bg

Първият мъж на Людмила Живкова: Луканов клеветеше Людмила от яд, че не го избра за съпруг

Навръх Великден на книжния пазар се появи втората мемоарна книга на спеца по заварките и бивш дипломатически кадър Любомир Стойчев, озаглавена многозначително "Обрачът около Людмила Живкова". Авторът е първият съпруг на Татовата щерка и баща на дъщеря й Евгения.

За пръв път инж. Стойчев се сблъсква с Андрей Луканов през 1960-а, когато бъдещият премиер на България още учи в Москва. Всяко лято обаче се прибира в родината и почива в станцията на МС на Златни пясъци. Познанството му с Людмила датира отдавна, още от детските години, тъй като родителите им са общували семейно.

Реклама

Всеки ден Любо и неговите авери взимат Людмила и братовчедка й Яна от станцията и отпрашват към други плажове и заведения. Андрей обаче дебне. Налага се самата щерка на Живков да предупреди гаджето си да не спират колите пред станцията, защото Луканов веднага тръгвал с тях, а после я клеветял пред Тато, че "дружала с хулигани".

Той дори предлагал на Мила да другаруват по-интимно, а когато през 1961 г. тя и Любомир Стойчев обявяват сватбата си, Луканов дори спрял да я поздравява, когато я срещне.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама