Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1971094 www.bgdnes.bg

Деси Бакърджиева: Бях на 4, когато Тодор Живков ми ръкопляскаше!

Десислава Бакърджиева е родена на 4 декември 1978 г. в София. Участва в редица театрални постановки, но става суперзвезда след участието си в тв сериала "Стъклен дом". Там тя влезе в ролята на красивата секретарка на мола Нели Иванова. Сега пък я гледаме като "отчаяната съпруга" и бивша миска във "Фамилията". Деси говори рядко за личния си живот - тя не е от тези звезди, които споделят всяка своя крачка с обществото и за нея се знае малко.

Интересен факт е, че първата изява на актрисата е когато тя е едва на 4 годинки. На сцената на НДК тя изпява детската песничка "Който рано ляга, сутрин рано става, в детската градина той не закъснява...". След изпълнението й публиката начело с другаря Тодор Живков дълго ръкопляска, а малката Деси е толкова запленена от аплодисментите, че отказва да слезе от сцената.

Реклама

Края на лятото на 1988 г.  преди големите политически промени, в театър "Сълза и смях" е обявен приемен изпит за детска трупа с художествен ръководител проф. Венцислав Кисьов, Тамара Карабуйкова-Войс и Бончо Урумов. През целия път на връщане от морето Деси репетира баснята "Лисица и грозде", но на изпита така и не я казва. Вместо това пяла на комисията детски песнички, танцувала и им разказвала истории.

Актрисата разказва, че тогава една какичка я дръпнала настарни и я поканила да стане част и от БНР, където заедно с Минчо Събев озвучават детските пригазки по програма "Христо Ботев". Две седмици по-късно е приета в трупата на проф. Венци Кисьов и Тамара, което слага началото на актьорската кариера на Деси Бакърджиева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама