Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1987731 www.bgdnes.bg

Сбъркаха некролога на Чочо

Два големи гафа съпътстват и без това трагичната смърт на големия актьор Чочо Попйорданов.
"Навръх големия християнски празник Рождество Христово ни напусна още един знаменит български актьор", пише върху некролога на Чочо от Министерството на културата, залепен на фасадата на Народния театър. А 5 май, когато Петър Попйорданов ни напусна, си беше Великден - преди това имаше Разпети петък, боядисваха се яйца. Не беше зима навън, че човек да се обърка с Коледа.


По-нататък некрологът продължава с изказване на съболезнования и споменаване на някои от най-известните му роли в театъра и киното - "Сън в лятна нощ", "Декамерон", "Хъшове", "Адио, Рио", "Граница", "Вчера"...
"Той беше човек с романтичен характер, с дълбока чувствителност, но притежаваше и завидното и доста рядко срещано чувство за самоирония. Поклон пред светлата му памет!", завършва некрологът.
"Дирекция "Сценични изкуства и творческо поколение" съжалява за грубата грешка. Сигурни сме, че там някъде, в по-хубавия свят, Чочо вече ни е простил", заявиха пред "България Днес" от Министерството на културата и изказаха съболезнования.
Другият гаф е "дело" на Би Ти Ви. Зрител със зорко око и мигновен рефлекс е направил стопкадър от телефонно интервю с Иван Попйорданов, бащата на Чочо. В титрите на медията обаче Иван е представен като... бабата на Чочо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама