Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2035182 www.bgdnes.bg

Екзекутора на "Аякс" Стефан Михайлов: От ЦСКА влязох направо в мината!

Стефан Михайлов е роден на 26 юли 1950 г. в Кюстендил. Юноша е на местния "Велбъжд", от 1972 до 1976 г. играе в ЦСКА, преди да се върне в родния клуб, където и завършва кариерата си година по-късно. Той има  79 мача и 27 гола с червената фланелка. Двукратен шампион и двукратен носител на купата. Има 2 мача в националния отбор и 4 мача и 1 гол в "Б" националния. Михайлов остава в историята най-вече с феноменалния гол, който вкарва на "Аякс" на 7 ноември 1973 г. С тази епохална победа с 2:0 ЦСКА слага край на ерата "Аякс" и изхвърля холандците от турнира за КЕШ. През последните 30 години бившият централен нападател се загуби от погледа на общественото внимание.

Истината е, че Стефан Михайлов е пенсионер - първа категория. Споделя, че си стои вкъщи и гледа редовно мачовете, но само по телевизията. От години не ходи по стадионите.

Реклама

Бившият централен нападател разказва, че след като изоставя футбола, е работил в мина "Николичевци" като копач. И то само най-черната работа. Споделя, че е изкарал тонове въглища по забоите. От терена направо влиза в мината - под земята, с каската и кирката - 19 години. Отказва се от футбола на 26 години и изкарва в тунелите от 1976 г. до 1995 г.

От футбола бившият централен нападател излиза рязко, от обида. Споделя, че след това никога не е ритал. Окачил бутонките и приключил с играта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама