Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2035793 www.bgdnes.bg

Борис Панкин пак се гласи за шеф на операта

Само след месец операта, която сега носи гръмкото и безлично наименование Държавен музикален и балетен център, ще има нов шеф. Министерството на културата най-после обяви конкурс. Мястото се овакантява, след като напрежението около досегашния директор Тодор Димитров ескалира и е на път да изригне в бунт.

Непознатият никому провинциален артист започна да изпълнява длъжността по времето на Вежди Рашидов. Тогава за шеф на операта гласяха Борис Панкин, братовчед на бившия главен прокурор Борис Велчев и един от многобройните съпрузи на актрисата Ирен Кривошиева. Но той беше освиркан от артистите, които не му позволиха да прекрачи прага на театъра. В този момент на шефския стол седна Тодор Димитров.

Реклама

Миналия месец представители на синдикатите изпратиха гневно писмо до тогавашния министър Владимир Пенев. Те настояваха да бъде направена проверка за съответствие на професионалната квалификация и ценз за заемане на длъжността изпълнителен директор от Тодор Димитров.

Документи за новия конкурс ще се приемат до 23 юни, а първоначално мераклиите за поста бяха цял куп. Първи се кандидатираха режисьорът Бойко Илиев, който неотдавна постави мюзикъла "Чикаго", бившият солист Марио Николов и шоуменът Ники Априлов, както и вечният Борис Панкин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама