Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2044817 www.bgdnes.bg

ПРОДАВАЙ! Синът на Мишо Бирата изкара на пазара апартамента на родителите си

Пламен, наследникът на Мишо Бирата, продава апартамента на майка си Ева!


25-годишният сирак милионер, наследник на бизнеса на родителите си (оценяван на 150 милиона лева), бе изловен в крачка единствено от топпапараците на "България Днес".
През уикенда младият мъж показа майчиния си дом на потенциални купувачи, специално пристигнали от провинцията. Огледът се случи преди обед.


Недвижимия имот се намира на крайно апетитно място - в "Оборище", квартала на Лили Иванова. Освен това районът е богат на всевъзможни институции - посолства, училища, културни центрове и театри, и не на последно място - лъскави кафета. Инфраструктурата също е развита. Единственият проблем е близкият канал, който има склонността да се вмирисва през лятото.

Реклама


Цената на тристайния дом няма как да е по-малка от 150-160 хиляди евро, коментират експерти. В "Оборище" 1 кв.м. се търгува между 600 и 1800 евро, в зависимост от състоянието на сградата. Ако има пък скорошен ремонт или оставени скъпи мебели, цената автоматично скача с още няколко хилки.


На огледа дойдоха мъж и жена, придружени от брокерка и близък на Пламен, който доведе групата до входа. Наложи се да изчакат отвън, защото наследникът на Мишо Бирата закъсняваше. Младежът поздрави топло бъдещите собственици, размениха си любезности и с уверена крачка се качиха към последната обител на Ева Михова.
Точно преди година Пламен пак бе в майчиния си дом. Тогава страх от обирджии го принуди да изнесе семейните ценности и бижута в грижливо увита бохча.
Към днешна дата явно Пламен иска да се раздели колкото е възможно по-бързо с имота. Не целял да продаде апартамента непременно на реалната му цена, бил готов и на известни отстъпки, стига сделката да се сключи бързо и без много шум.
Пламен не е биологичен син на Михаил Михов. Той е плод на любовта на Ева и първия й съпруг, морски капитан. Мишо Бирата обаче приел мъника за собствен син и никога не го третирал като чуждо дете. Даже му платил обучението по право в Англия.



Рестартират СРС делото


След като през януари 2012 г. Софийската градска прокуратура спря разследването по СРС скандала с Мишо Бирата поради "неоткрит пряк извършител", сега делото е възобновено.
През 2011 г., преди смъртта на Михаил Михов, в пресата се появи скандален таен разговор между експремиера Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов. В записа бившият министър-председател каза, че е поел ангажимент да не закача Мишо Бирата. По този начин той спря митническа проверка в бирения завод на бизнесмена.



Смъртта дебне през пролетта


Какво е общото между свръхмистериозната смърт на Мишо Бирата и кончината на жена му Ева Михова? И двата пъти краят идва през пролетта - по официални данни бизнесменът получава масиран инфаркт на 30 март 2011 г. в хотел "Правец Ризорт", собственост на Вальо Златев. Той бе открит в стаята си към 12 ч. от камериерка.
Ева Михова, вече вдовица, ни напусна на 2 май 2012 г. след внезапен кръвоизлив след претърпяна операция във ВМА. Според приятели на Ева в последните месеци от живота си често се оплаквала от здравословни проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама