Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2114420 www.bgdnes.bg

Огнян Герджиков плува като пате

Огнян Герджиков измисли нов стил в плуването - като пате!
Авторът на сериозни трудове като "Основи на търговското право" и още по-сериозната детска книжка с краткото заглавие "История с мечо, с патоци и с Лиса - история, дето съвсем ще ви слиса", бе засечен от топпапарак на "България Днес".


През уикенда, в промеждутъците между пороя и гръмотевиците, Герджиков издебна слънцето да се покаже и хукна към тарикатски басейн недалеч от София. Плуваше му се като на риба, случайно излязла на брега. Без да се намаже със слънцезащитен крем, юристът нагази във водата.

Реклама


Бившият парламентарен шеф плуваше с грацията на жълтоклюно пате. Гордо се плъзгаше по повърхността, а отдолу риташе с крачета. Направи няколко дължини, пък излезе и се тропна на шезлонга. Зачете вестник и засъбира тен - какво друго да прави човек в събота по обед?


Банският на Герджиков обаче е много демоде - вместо да обуе непретенциозни шорти, той бе с черни слипове. След четвъртото потапяне в басейна той заседна на шезлонга си доста дълго, положи ръка на корема си и взе да диша тежко. Дали пък нямаше стомашно-чревни проблеми - тема, за която политикът навремето написа култовото стихотворение "Запек".


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама