Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2123165 www.bgdnes.bg

Снуп Дог пафка марихуана в София

В понеделник, 8 юли, е концертът на рапъра Снуп Дог в София. Видите ли го на сцената да пали ръчно свита цигара, не се съмнявайте и за секунда, че това е нещо различно от марихуана.
По единодушното мнение на публиката от Йоханесбург, където преди няколко седмици Дог изнесъл концерт, Снуп пафкал здраво от изсушените съцветия на най-скандалното растение. Първите редици потвърждават, че мирисът от цигарата на изпълнителя бил на канабис - този аромат трудно се бърка.

Но дори Снуп Дог да не кади на сцената, марихуанени облаци ще задимят "Арена Армеец", където ще се проведе концертът. При последното гостуване на чужденеца у нас публиката радушно го посрещна с безброй запалени джойнтове.
Марихуаната е неразделна част от живота и творчеството на Снуп. Освен че в голяма част от песните му се говори по темата, той наскоро призна, че пуши по 81 блънта на ден. Блънтът е по-екзотичната версия на джойнта - вместо в хартиени листчета субстанцията на Луис Армстронг (и той е пушил навремето - б.а.) се увива в дебели тютюневи листа от пури или пурети.

Реклама

С помощта на малко математика излиза, че за година омайните цигари стават петцифрено число. А за да поддържа по 81 на ден, трябва да припалва през няколко минути. А през 2002 г. певецът заяви, че спира завинаги с марихуаната. Явно преди това иска да я изпуши всичката и чак тогава да се откаже.
Всъщност вече е време да се обръщаме към Снуп Дог с новото му прозвище - Снуп Лайън. На кучето му порасна грива (от англ. - "дог" - куче; "лайън" - лъв) миналата година, когато отиде на посещение в Ямайка. Местното растафарианско общество го покръсти и прекръсти. Духовната трансформация прозвуча и в последния албум на рапъра, който ще звучи у нас. Хип-хопът от новата тава звучи доста по реге, което в никакъв случай не е нещо лошо.

Роля за преориентирането на сподвижника на Доктор Дре, друга легенда в рапа, има и смъртта на Нейт Дог. Загубата на изпълнителя с кадифения тембър през 2011 г. потресе музикалната индустрия и съсипа Снуп. След погребението той се зарече, че изхвърля от творчеството си всичките лирики за гангстери, грабежи и убийства - същите, които в зората на 90-те го изстреляха до върха.

По темата "реге" - за понеделнишкия концерт Снуп Лайън ще цъфне в "Арена Армеец" с един от синовете на иконата Боб Марли. Дали ще е Деймиън или Стивън, остава загадка и изненада за публиката. При всички положения присъствието на член от клана Марли гарантира още по-марихуанено преживяване. В което няма нищо лошо. Крайно време е изкуствено създадените от пропагандата илюзии да паднат. Ежеседмично се правят медицински открития - марихуаната атакува раковите клетки и помага при множествена склероза и глаукома. Щом и Вашингтон декриминализира притежанието на канабис, е ясно, че и останалият свят скоро ще последва примера на Щатите.

 Оправдан за убийство

През 1993 г. Снуп Дог е арестуван във връзка с убийството на Филип, член на кримибанда. Той е гръмнат при самозащита от гарда на Снуп - МакКинли Лий, от движеща се кола. Автомобилът бил управляван от самия Снуп, който е обвинен в съучастничество, но след дълъг процес е оправдан. И на бодигарда му се разминава.
Иначе посещенията на Снуп Дог в ареста датират от 20-ина години и в началото на кариерата му са били редовни - я за продажба на наркотици, я за огнестрелно оръжие.
Заради криминалното му минало и изцепки по летищата на рапъра му бе забранено да стъпва на територията на Австралия, Англия, а сега и на Норвегия.
Интересен факт - през 2003-2004 г. изпълнителят е бил действителен сводник, но се отказал заради семейството си.

 

Продава си имението в Калифорния

Който иска да си купи дома на Снуп, трябва да приготви 2 милиона долара. Имотът е с площ 610 кв.м., намира се в Калифорния и включва 8 спални, 6 бани, кухня и огромен хол. Има си кино и звукозаписно студио. Всички стаи са с високи тавани, а първият етаж е изцяло от мрамор.

 

Реклама
Реклама
Реклама