Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2252610 www.bgdnes.bg

Две нашенки тръгват по кръчми да ядат и пият на аванта

Две жени - от Перник и от смолянското село Давидково са получили мисията да обиколят кръчмите на България, за която ще получат заплата от 1500 лева. Парите обаче трябва да вложат за ядене и пиене. Организаторите на пътешествието им от Сдружение „100-те национални кръчми на България" поемат и пътните им разходи.


Славка Красимирова и Ваня Величкова, които спечелиха конкурса за най-мечтаната работа в България, имат задачата да дегустират специалитетите на кръчмите, които посетят и да описват преживяванията си.

Реклама

"Обичам всичко да ям и да пия мастика и мента. Ако имам високо кръвно, напук на всички правила пия червено вино, ям сланина и ми минава. Прави ми удоволствие да пиша, но кратко и предпочитам сатирата, макар, че това не отговаря на професията ми. Аз съм математик", каза пред камерата на Нова телевизия Славка Красимирова. Жената от село Давидково, която доскоро е била безработна, смята, че новата работа е точно за нея, но се страхува, че парите може и да не й стигнат.

"Ще платим на двете жени три пъти, за да не свършат парите още на третата кръчма и да се окаже, че там е имало банкет. Всеки сам трябва да си направи калкулацията колко от средствата да използва за гориво и как да пътува", заяви Димитър Борнутев от Сдружение "100-те национални кръчми на България".

Двете авантюристки ще бъдат назначени на граждански договор. Работата трябва да свършат за месец и половина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама