Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2260589 www.bgdnes.bg

Стоичков пори вълните с яхта

Христо Стоичков изкара цял месец на морето, като редовно пори вълните с любимата си яхта.
Камата по традиция почива в един от най-баровските хотели в Марина Диневи в Свети Влас. Това, че в пика на сезона леглото в петзвездния Palace, който е разположен на първа линия, започва от 325 лв., явно не смущава звездата и той се наслаждава на всяка минута от почивката си. Когато не е в стаята си, която разполага с панорамни стъкла, позволяващи 180-градусов изглед към целия залив пред Несебър и Слънчев бряг, Стоичков се наслаждава на скоростта, която развива 13-метровата му лодка "Кранки 43". Яхтата е кръстена на съпругата му и носи името "Принцеса Мариана", а на кърмата е изписано и това на дъщерята Мика. Когато собственикът разпуска на брега, "Принцеса Мариана" е вързана за пирса във VIP зоната на марината. 14-метровата яхта струва около 200 000 евро.


Преди няколко години известност придоби малък скандал между Модерния ляв и Слави Трифонов. Двамата дългогодишни приятели се скараха за яхта, но с историческа стойност. Това стана, след като лодката на Тато "Балкан" бе обявена за продан от русенска компания, която преди това я бе спечелила на търг. Научавайки за опцията, Трифонов веднага позвънил с оферта от 500 000 лева. След телефонния разговор обаче останал като попарен, тъй като научил, че Стоичков го е изпреварил с ден с желание да капарира сделката.
Моторната яхта е произведена в през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd's Register of Shipping. Тя е била заръчана от Политбюро под името "Чавдарци". По-късно обаче на път за България държавниците решили, че ще го променят. В един от заливите на Средиземно море върху кърмата на лодката се появява логото "Балкан". Преди това яхтата от висококачествена дървесина, пластмаси и метали, които не корозират, стоя 12 години на сух док, затворена в голям жълт хамбар край Бургас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама