Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2262326 www.bgdnes.bg

Мога да съм премиер!

Коя е тя

Малина е една от най-големите звезди на "Пайнер". Занимава се професионално с народни танци 11 години, а после и с ориенталски. Дискографията на певицата включва 4 албума: Огнена звезда" (2001), "Малина" (2003), "Малина best video selection" (2003), Malina best video selection 2 (2007). Певицата създава тотални хитове в дует с Азис, Галена, Илиян, Деси Слава, Емилия, Анелия и Fatih Urek. В момента организира кастинги за собствен балет VIP dance, а през есента подготвя мащабно турне в над 15 града в Щатите.


Борислав РАДОСЛАВОВ

- Малина, поздрави за хитовете, които направи това лято. Доволна ли си?

- Много съм щастлива от успеха и на двете песни - "Виж какво" и "Ако ще да звъниш". Приемат се с фурор, което много ме радва. На фона на огромната конкуренция да се отличат тези песни и да станат такива хитове е наистина голям успех. Не са биографични и не са посветени на никого. Но има много моменти в живота ми, които откривам в моите песни. Обичам стойностните текстове. Работя с Мариета Ангелова, тя пише с огромна радост и знае какво искам.

Реклама

- Има ли мъже, на които не вдигаш телефона?

- Да, не са малко. Но това не се дължи на някаква конфронтация, а просто от нежелание. Има и по-настъпателни, но ще се въздържа от имена.

- В различни медии плъзна информацията, че Християн Гущеров все още ти праща подаръци и това довело до конфликт с колежката ти Мария, сегашната му приятелка. Вярно ли е?

- Няма нищо вярно в това твърдение. В отлични отношения съм с всички колеги.

- А че си му пращалa есемес "Гущерче, само не и с тази"?

- Чувам го за първи път. Това е пълен абсурд и не отговаря на истината.

- Как ти влияят такива информации в жълтата преса?

- В началото оставах изумена от подобни лъжи и ми беше много обидно. Преживявах го. С времето взех да не чета, не се интересувам, не искам да знам, не ме касае, не ме натоварва, не ме наранява. Знам коя съм, знам какво правя, здраво стъпила съм на земята. Не е нужно да се оправдавам и да опонирам.

- Имаш ли врагове?

- Не мисля. Може би има хора, които не ме харесват. Нормално е да не те обичат всички, но аз и не желая. Никой не ми е показал, че ми е враг. Никой не се е държал грубо с мен. Много ангажименти имам и не ми остава време да се замислям. А може би и животът не ме е срещал с такива хора. Или не разбирам, че ги има.

- А приятелки в гилдията?

- Приятелки чак нямам, но се разбирам много добре с всички. С Емилия, Галена, Преслава, Анелия, Андреа, Глория поддържам много добри отношения. С Азис сме много близки и имаме 10 много успешни дуета. Непрекъснато се чуваме и обсъждаме бъдещите си проекти. Той винаги ми праща новите си неща, преди да ги пусне, търси моето мнение. И в личен, и в професионален план сме близки. Получават ни се нещата с него.

Реклама

- Има ли наистина конфликт между Емилия и Анелия?

- Приятелка съм и с двете. Не мисля, че има някакъв конфликт.

- Какво ти се иска да промениш във фолка?

- Иска ми се да има повече концертни изяви, повече турнета, отколкото участия по дискотеки. Смятам, че тази политика е по-правилната. Държавата е много малка. Аз съм пяла стотици пъти на едно и също място. Не ми дотяга, но с прекомерното пеене става едно преекспониране. Колкото и да те обичат, ти не можеш нонстоп да пееш на едно и също място. Изявите трябва да бъдат по-малко, но по-грандиозни. Да можеш да направиш спектакъл и да покажеш израстване. Искам да правя спектакли, а няма къде да ги представя. Много малко са тези места. Само НДК, заведенията и ресторантите са с малки сцени. Искам нещата да бъдат на световно ниво.

- Затова ли се насочи към създаване на свой собствен балет?

- Да, кастингите ще бъдат в четири града. На 7 септември в Русе, на 8-и във Варна, на 9-и в Стара Загора и на 10-и в София. Ще направя собствен балет, своя школа. Ще се казва VIP dance. Искам да променя нещата, да направя нещо различно. Ако е по-разширен съставът, колегите ще могат да ползват балета и в свои клипове. Но основно той ще работи за мен. Хвърлям ръкавицата.

- Има ли интерес?

- Определено. Много хора проявяват интерес. Събрала съм голям екип, в който влизат трима стилисти, двама хореографи и други. Изобщо работим мащабно. Надявам се да допадне този проект на хората.

- И нещо встрани от темата. Следиш ли протестите, които заляха страната?

- О, да. Като цяло ми се иска нещата да бъдат по по-различен начин. Боли ме, че хората страдат. Направи ми впечатление, че тези, които излязоха по улиците, не знаят какво искат като промяна. Те излязоха да декларират финала на тяхната търпимост, липсата на средства и работа. Това, че не могат да се грижат за децата си. Те не живеят добре. За съжаление не казват какво искат да се промени и това е много тъжно. Нормално е да има протести, но всеки твърди, че иска да падне правителството. Никой обаче не казва какво точно иска. А дебатите в парламента са на махленско ниво. Непрекъснато ги слушам, с часове. И нищо не се решава. Не виждам хора, които да дерзаят за държавата. В днешно време няма детски градини. На мен ми се обаждат приятелки да съдействам за намиране на места в детска градина. Това е абсурд. Това не е екстра, а съвсем нормално нещо.

- Гласува ли на последните избори?

- Да, но гласувах с неохота. Много мислих, но накрая реших, че трябва да го направя и че е задължение на всеки. Не искам да казвам за кой. Като се замисля обаче, сега не знам за кого да гласувам. С моите родители постоянно си говорим, те също не знаят. Никога не са усещали държавата толкова нестабилна. Хората наистина се чувстват много зле. Заразявам се от тяхната апатия към живота и безсилието. От примиреността. Много ми домъчнява и ми влияе. Искам да виждам щастливи хора.

- Мислила ли си за политическа кариера?

- Да, мислила съм, че мога много да помогна. Бих работила абсолютно безрезервно и без облаги. Много бих искала да има повече хора като мен, които биха влезли в политиката и да дават всичко от себе си за каузата, за благото на народа. Да не мислят как ще обезпечат семействата си девет поколения след себе си. Да мислят само за работата си, как да създадат добри условия за хората. Сигурно един ден ще вляза в политиката. На този етап съм още много ангажирана с кариерата си и няма да бъда достатъчно отдадена на двете места. Защото, ако се занимавам, трябва да давам 100% от себе си. Просто загатвам, че това нещо силно ме вълнува и назрява в мен.

- Какви точно идеи ще защитаваш?

- Имам свои виждания. Искам да имам свои съмишленици, да споделят идеите ми, които виждам като алтернатива и начин на работа. Това е една националистическа платформа. Това не е кариера, гледам го като родолюбец. Искам да съм като Левски, като Ботев. Няма да ми се налага да ходя на война, разбира се, но в този аспект искам чисти хора. Като работят по един проект, да не мислят каква ще бъде облагата от него.

- Нещо като алтернатива на провалената мечта за национализъм?

- Да, точно така.

- Имаш ли такива съмишленици?

- Имам. Те мислят като мен и казват, че искат да променят нещата.

- Какво мислиш за Волен Сидеров?

- Не бих искала да бъда като него никога. Това не е моят политик. Едни и същи са хората от 20 години. Просто смяна на местата, дори са близки приятели. Има и свестни хора сред политиците, но явно личните, индивидуалните мнения на лидерите надделяват.

- Готова ли си да бъдеш премиер, ако успееш да стигнеш до върха?

- Когато човек иска нещо от сърце, се получават нещата. Както се казва, в рамките на шегата, моето досие е чисто. Справям се с всяко предизвикателство и смятам, че бих могла, ако се заема с това и посветя живота си на политиката, да се изкача до най-високото стъпало. Смятам, че бих могла да поема отговорност. По принцип, когато се занимавам с нещо, се стремя към най-високото място. Не за да бъда облагодетелствана, а за удовлетворение, че мога да се справя.

- Първите неща, които би променила?

- Бих направила всичко, за да накарам хората да се чувстват спокойни. Да имат работа. Много хора учат, но не намират поле за изява в собствената си страна, което е абсурдно. Трябва да се работи в тази посока. Една държава да бъде майка, а не мащеха за големите умове. А не те да бягат и да дават това, на което са способни, извън нашите предели. Смятам, че може да се създадат работни места и условия за това. Изхождам от себе си. Ако нямам работа, аз се чувствам нещастна и това влияе на самата мен и отношенията ми с хората. А когато имам работа, се чувствам спокойна, удовлетворена и зареждам с това и околните. Аз съм ветеринарен лекар и искам да кажа, че имаме уникално географско местоположение, което може да даде едно страхотно животновъдство, растениевъдство и земеделие като цяло. Българите трябва да се стимулират, те са работливи хора. Но са отчаяни и не виждат изход. Не виждат нещо, което да им носи морално и финансово удовлетворение. Просто трябва да им се даде възможност да работят и те ще работят.

Реклама
Реклама
Реклама