Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2262412 www.bgdnes.bg

Софи: Дачо е невинен!

Иво АНГЕЛОВ

"Дачо е невинен и скоро ще го пуснат на свобода, защото ще стане ясно, че е станало неразбирателство. Той е много добро и възпитано момче и не е възможно да се е забърквал с наркотици." Това заяви пред "България Днес" бившето му гадже - фолкпевицата Софи Маринова.

Той бе арестуван във Враца в сряда миналата седмица по искане на италианските власти. Магистратите на Ботуша са го обвинили за трафик на наркотици на територията на Италия. От тогава Дачо търка нара в килиите на 5-ия етаж в сградата на Областната дирекция на полицията.

Реклама

"Не съм се чувала с Дачо, но в четвъртък ще го видя, защото тогава ще има заседание на съда. Чух се с баща му Петър (родителят е бивш приятел на певицата и баща на сина й Лоренцо - бел. ред.) и му казах, че съм готова да помагам с всичко. Той обаче ми заяви, че няма какво да се направи. Обсъдихме, че случаят с Дачо много прилича на израза "за кокошка няма прошка (бел. ред. от легендарната ретро песен "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка на "Симпатяги")", каза още Софи Маринова.
Случаят с ексгаджето на ромския славей вече е докладван на Окръжна прокуратура - Враца, и делото за екстрадирането му влиза в местния съд. Българските власти обаче ще трябва да решат дали да пуснат Дачо на съд в Италия.

Тя призна, че докато били заедно с Дачо, са били заобиколени от много хора, но двамата били категорично против наркотиците. "Спокойна съм за Дачо, защото обвиненията ще паднат. България вече израсна като държава и съдът ще вземе правилното решение. Аз обаче научих едно - от известно време започнах да подбирам приятелите си и затова нямам много хора около себе си", допълни Софи. Тя подчерта, че с Дачо се разделили преди 3-4 години и рядко се чували след това. Говорели веднъж годишно, когато синът й Лоренцо ходел на гости на баща си Петър, който е баща и на Дачо.

По нейни думи Петър не искал да говори с никого, тъй като бил достатъчно шокиран от случилото се. Той искал първо да види сина си, а едва после да дава изявления. Софи пък използва последните летни дни, за да се наслади на морето заедно със сина си Лоренцо.

 

Вдигна пищна сватба

Само преди 20 дни арестантът Дачо вдигна

 сватба за чудо и приказ с доведената си сестра Галя. За пиршеството, което продължило три дни, Дачо изхарчил близо 40 бона, за които не взел нито лев от баща си Петър. Запознати твърдят, че въпреки че се разделил със Софи Маринова и вече не бил на нейна издръжка, Дачо продължавал да поддържа висок стандарт на живот, като пътуванията му в чужбина се увеличили.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама