Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2305250 www.bgdnes.bg

Пайнера скача на Обама

Борислав РАДОСЛАВОВ

Митко Димитров-Пайнера готви протестно писмо до американското посолство, научи "България Днес" от свои източници в най-популярната фолккомпания у нас.

Поводът собственикът на "Пайнер" да скочи срещу администрацията на Обама е отказът на американските власти да издадат виза на една от най-големите звезди на компанията - Малина.

Реклама

Макар и само устен, отказът съсипа грандиозно турне на фолкдивата зад океана. Малина трябваше да изнесе 20 концерта пред наши сънародници в български заведения. Билетите за участията на звездата бяха изкупени за часове, а нашенците в САЩ останаха посърнали от лошата новина. Много от тях заедно със собствениците на заведенията се заканиха също да пишат протестно писмо, но до Сената.

Пайнера е бесен от решението на властите, тъй като най-оборотните певици непрекъснато пътували до Щатите за участия и са доказали своите качества. Фолкът забавлява феновете, а те с нетърпение чакали концертите им.

"Отхвърлиха целия случай, без да дават специални обяснения. Най-големият мотив е, че попфолкът не е културна музика и не е нищо специално, заради което да издават виза на хората да посещават САЩ", обясни организаторът Иван Загоров.

Босът на "Пайнер" обаче е категоричен, че това са безпочвени доводи, и е готов да атакува властите, при условие че бъде получен и писмен отказ за виза на изпълнителката на хитовете "Виж какво" и "Ако ще да звъниш".

"България Днес" научи, че проблем с издаването на важния документ има и при други колежки на Малина от "Пайнер". Камелия на два пъти е получавала червен картон за пътуване зад океана. Отказ са получавали още Яница и изпълнителката на "Искам те, полудявам" Анелия.

САЩ: Изпълнете изискванията!

"Законодателните промени в САЩ ще определят дали България спазва изискванията този режим да бъде облекчен." Това обяви наскоро щатският посланик у нас Марси Рийс.
Тя не се ангажира с цифри за броя на отказаните американски визи за българи.

"Процентът на отказите се променя, но не искам да се фокусирам върху цифри, а да обясня какво искаме от хората. Когато България изпълни всички законови изисквания в програмата, тогава визите ще бъдат премахнати", уточни Рийс.

Реклама
Реклама
Реклама