Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2306031 www.bgdnes.bg

Андреа: Фолк певицата ли е проблемът на българското образование?

Андреа не издържа и излезе с отворено писмо до медиите след скандала с нейното появяване на първия учебен ден в столичното 138 СОУ. Родители изразиха недоволството си, че точно фолк певица е избрана да раздава книги на децата им и дори поискаха директорката на училището да бъде уволнена.


Заедно с Андреа на откриването присъства и футболистът Валери Божинов, срещу когото също има недоволство.

Реклама

Ето и писмото на фолк певицата, което публикуваме със съкращения:

"Бях изключително поласкана, че ще бъда един от хората, които ще могат да дадат в ръцете на един първокласник не някоя високотехнологична джаджа, а детска енциклопедия.

Днес, обаче, някой реши да направи сензация, поставяйки акцент върху старата дъвка за чалгата и примерите, които дава тя. Въпрос, който дори не смятам да коментирам, защото не "фолк певицата" е проблемът на българското образование.

Да, обличайки удобната мантия "фолк певица", винаги е лесният път да превърнеш нещо в сензация. Защото съм сигурна, че ако момиче като Парис Хилтън беше раздавало книги за първия учебен ден, днес това щеше да бъде "много положителна новина".

Посещението ми в 138-о СОУ "Васил Златарски" в София имаше една единствена цел - да покаже на децата, че книгата не само е прозорец към света, а утъпкан път към бъдещето им.

Ако това наричате "лош пример", тогава представям си какви са критериите ви за доброто. Не се срамувам от това, че се отзовах да направя по-различен първия учебен ден на малките ученици."

Реклама
Реклама
Реклама