Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2314336 www.bgdnes.bg

Дебелаци отслабват без тренировки

Едрогабаритни младоженци отслабнаха до неузнаваемост след сватбата си и трудно могат да бъдат познати даже и от най-близките им роднини.
Огромният Джъстин Шелтън, с лично тегло от 270 кг взема за своя съпруга внушителната Лорън. Булката тежи впечатляващите 115 кг. Това е огромен проблем за дамата, която едвам си намира бяла рокля за най-щастливия си ден в живота. Джъстин също изпитва трудности, тъй като изтупани костюми за хора с огромни габарити липсват. Двойката с наднормено тегло не се вълнува особено от коментарите на околните за тлъстините им. Младото семейство Шелтън е щастливо с визията и не иска да променя нищо в личен план.
"Джъстин имаше тежка травма в коляното още от училище и не можеше да тренира активно, а аз бях прекалено мързелива и срамежлива да правя това самостоятелно", разказва 26-годишната Лорън. Всичко се променя през януари 2012 г. Съдбата изпраща дебелака Шелтън в болница с бъбречна инфекция и страхотни болки. За негова беда обаче в медицинското заведение нямат такива апарати, който могат да изследват пациенти с внушителна физика. Лекарите са принудени да го лекуват, без да разполагат с достатъчно данни за заболяването му. Смъртта му се разминава на косъм, което кара 27-годишния Джъстин да преосмисли живота си.
Още на 1 февруари младото семейство се свързва с известен диетолог от родния им град Сан Франциско. Той им изготвя специална програма за отслабване, който те стриктно спазват.
"В нощта, след като специалистът Лин ни даде програмата, изхвърлихме всички храни от шкафовете и започнахме живота ни отначало. Намалихме значително солта, хляба, зърнените храни, маслото, подправките и месото, богато на мазнини", споделя Джъстин. "Започнахме високопротеинова диета, съставена от сухо месо и много пресни зеленчуци и плодове. Освен това хапвахме много рядко. Направо можех да преброя на пръстите на двете си ръце колко рядко се хранехме", допълва той. Най-трудно на семейство Шелтън е да се разделят с любимата си закуска - палачинки с кленов сироп и обилен омлет с бекон и сирене. Вместо това те започват да хапват картофени палачинки и високопротеинов шейк. Ефектът от диетата е незабавен - само за един месец Джъстин сваля 45 кг от теглото си. Това още повече стимулира младежа, който е решен на всичко да отслабне здравословно.
"Днес качеството ни на живот е значително подобрено и можем да правим много повече неща, отколкото преди диетата. Научихме се да оценяваме малките неща в живота, за които много хора никога не са се замисляли: вече можем да пазаруваме дрехи с нормални размери, да закопчаваме коланите си, когато летим в самолет, да стоим нормално седнали на стол, както и да се возим на влакче на ужасите", откровена е Лорън.
В момента тя тежи поносимите 75 кг, като иска да стигне до заветните 60 кг, докато любимият й заковава кантара на 111 кг, което е нормалното тегло за мъж с неговия ръст.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама