Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2318209 www.bgdnes.bg

С "Бентли" в рая

Ексцентричен италиански граф зарови в земята суперлъскавата си кола на стойност 400 хил. евро, за да я кара след смъртта си.
Роденият в Бразилия Чикуиньо Скарпа черпи вдъхновение от документален филм за египетските фараони, които погребвали своите съкровища, за да могат да им се наслаждават в задгробния живот. За целта милионерът собственоръчно изкопал дълбока дупка в градината на огромното си имение и извикал приятели, които да станат свидетели на събитието.
Дворецът на една от най-противоречивите публични личности в Страната на кафето се разпростира на терен от 14 декара в най-скъпарския район на Сао Пауло. Несметните богатства на фамилията започва да трупа още баща му - бизнесменът Франческо Скарпа, който за меценатство получава титла "граф" от папа Пий XII. Синът му умножава състоянието, като инвестира в производство на бира и минно дело. Богаташът е ерген без наследници, а зад гърба си има два брака. Единственият, на когото държи Чикуиньо, е 6-месечният  женски папагал Филомена, който нарича “своя дъщеря". Пернатото е от рядката порода какаду, която на черния пазар струва $20 хил. и е сред застрашените от изчезване видове. Той почти никога не се разделял от белия папагал, но засега отказва да коментира дали ще взема Филомена със себе си в отвъдното.
"Вече съм на години, в които трябва да се подготвя за смъртта. Досега на два пъти успях да се измъкна от лапите на дамата с косата и не знам още колко ще продължи земният ми път", споделя Скарпа. През 2009 г. графът получава последно причастие от свещеник, защото е в кома в продължение на 69 дни и всички очакват да издъхне. "Размина ми се, защото бях силен и издържлив. Но не знам кога късметът и здравето ще ми изневерят, поради което искам да съм готов да живея охолно след смъртта", изтъква милионерът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама