Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2327341 www.bgdnes.bg

Улични танцьорки мерят сили

Зрелищна битка между чернокожа французойка и изящна блондинка от Финландия определи най-добрата улична танцьорка в света за тази година.
Красивата Инкси от Хелзинки на финала с единодушно решение на съдиите победи грамадната Ласеиндра, която предварително бе сочена за абсолютен фаворит. За нея имаше огромни съмнения, че всъщност е мъж, преправен на жена, но съмненията не се потвърдиха. Фестивалът, който тази година се проведе в шведската столица Стокхолм, бе осмият поред и предизвика небивал интерес в скандинавските държави. Надпреварата, която води начало от средата на 80-те години от чернокожия квартал на Ню Йорк - Харлем, всяка година събира най-добрите улични танцьори в мъжка и женска конкуренция и почти винаги има различен победител. На специално подготвена площадка в многолюдна арена майсторите на брейкденса и хип-хоп показват завидни умения за удоволствие на феновете. Пред погледите на строго жури участниците трупат точки в различни кръгове, а само двамата най-добри достигат до финалната битка.
Успехът на Инкси от школата "Продижи" в мразовития Хелзинки е оценен като огромна изненада предвид факта, че в предишните седем издания винаги победителката е била с тъмен цвят на кожата. Без да се притеснява от конкуренцията обаче, сексапилната мацка се развихри с пълна сила и отвя далеч по-именитите си съпернички. След края на схватката съдиите единодушно вдигнаха ръката на Инкси като краен победител и дадоха старт на безспирния купон в арената, която бе преплувена от хиляди сънародници на красавицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама