Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2332642 www.bgdnes.bg

Сексоргии и наркотици

Младежи се сбиват до кръв, друг прави секс във водата, а четвърти припада от препиване.

Живописната сцена е реална и се разиграва в най-оборотния ни морски курорт Слънчев бряг, а картината е пресъздадена още по-колоритно в британската преса за излъчения в понеделник вечерта по Би Би Си документален филм "Пиячка, обиколки по баровете и България".

"Това не е ваканция, това е да си търсиш смъртта. Освен това е възможно най-лошата реклама за българската туристическа индустрия", коментира британската преса.

Реклама

В телевизионния репортаж 26-годишната разследваща журналистка Стейси Дули се слива с тълпите пияни млади британци по родното Черноморие, на които "просто не им остава време да се хранят, защото в гърлата им се излива безкрайна река от алкохол".

Във филма се говори за "шпалир от барове край плажа, където алкохол се предлага за по 2 паунда, коктейли се сервират в 4-литрови вази, а тълпите младежи са посрещани още на прага с безплатна водка, преди да се втурнат към бутилките с шампанско".

Репортерката е заснела последиците от щурите купони, на които алкохолът се продава на най-ниските цени в Европа, а по крайбрежната улица непрекъснато младежи се сбиват и се лее кръв.

Стейси Дули разговаря и с млади българи, споделящи какво мислят за случващото се по множеството барове, побиращи по над 500 клиенти.

Освен това журналистката обръща внимание на достъпа, който фирканите британски туристи имат до наркотици и как българските власти се борят срещу това.

Отговорници на една от заляните от алкохол групи разказват пред камерата, че оставят туристите да се чувстват сякаш не са на работа, а на безплатна почивка.

Реклама

Картината, която се разиграва в Слънчев бряг, провокира британския таблоид "Дейли експрес" да изстреля тузарския ни курорт като по-предпочитан и по-любима дестинация за алкохолни подвизи от места като "Магалуф" на Майорка и "Кавос" на гръцкия остров Корфу.

Британката Стейси Дули има зад гърба си редица разследвания, някои от които за англичаните и туристическата индустрия в Тайланд.

Реклама
Реклама
Реклама