Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2377662 www.bgdnes.bg

Моркови като фалос

Картофи и моркови с формата на мъжко достойнство извади от градината си в кюстендилското село Жабокрът бивш миньор. Причудливите зеленчуци обаче имаха злощастна съдба, сподели пред "България Днес" стопанинът им Митко Точев.

"Хвърлих ги на прасетата. Гледам две свине, за семейството само, ще има свинско за коледната трапеза", обясни 64-годишният мъж.

Реклама

И морковите, и картофите наподобяват досущ мъжки атрибути, а стопанинът им отдава формата им само на природата.

"Тя си знае работата и не може да й се бъркаме. По два-три пъти съм ги поливал през лятото, големи горещини настават тук. Грижил съм се много за тях", разказа Митко Точев.
Имотът му в Жабокрът е по-малко от декар. Радва се на огромна фамилия - двама синове, две снахи и внуци, които също помагат за градината. На село живее със съпругата си и малкия син, който е търговски представител в района на най-известните нашенски бири.

"Големият има дърводелски цех в Дупница и работници. И двамата съм възпитал на трудолюбие и уважение, да не се отказват от нищо и да гледат само напред", споделя още пенсионираният миньор, който е един от най-тачените мъже в региона.

Зеленчуците обаче съвсем не са единствените "трофеи", с които бившият миньор може да се похвали. През миналата година Митко Точев отгледа в градината си 50-килограмова тиква.

"Семето го даде колежка на жена ми Кръстана. Тя гледала тикви в с. Багренци, но там миналото лято нямаше вода и тиквите изсъхнаха", обясни Точев.

Реклама

Той едва дотъркалял огромната тиква до колата и я прибрал вкъщи. Зеленчукът гигант също последвал съдбата на картофите и морковите и отишъл за храна на прасетата.

Митко отглежда също кокошки. Има котка и немска овчарка, която е кръстил на любимия на мнозина филмов герой Рекс.

Мъжът пет години е работил в Либия. Неуморно се трудил на пътностроителни машини. Карал фадрома и мотокар. В ТКЗС пък бил и тракторист.

Наред със зеленчуците бай Митко ще вари и домашна ракия от гроздето, надвиснало по асмите в двора.

"Над 10 години съм бил миньор в рудник "Бабино". Чупил съм крака и пръсти. Взимам пенсийка от 550 лв. и с каквото мога, помагам на децата. Семейството сме задружни, уважаваме се и природата вижда честните хора и ги възнаграждава с богата продукция", споделя още Митко Точев.

Реклама
Реклама
Реклама