Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2381716 www.bgdnes.bg

Болна от церебрална парализа стана модел

Манекенка с церебрална парализа разбуни духовете в света на модата.
Беларуската "девушка" с перфектни мерки Ангелина Уелс стана първият модел, който страда от кошмарното заболяване. Родената преди 20 г. с детски паралич хубавица през целия си живот се бори с ужасната диагноза и мечтае един ден да застане на модния подиум. С огромна упоритост, воля и подкрепата на родителите си Ангелина се изправя на крака след пет години изтощителни тренировки.
"Когато станах тийнейджърка, постоянно сънувах как един ден ще бъда елитна манекенка", споделя момичето от Минск, където мацките от висшата мода са на особена почит. "Още тогава изпращах мои снимки на агенции, които обаче не искаха и да чуят да наемат девойка, която не може да ходи", допълва Ангелина. Това още повече я амбицира. Майка й и баща й превръщат къщата си във фитнес салон, където Уелс ежедневно тренира под зорките им погледи. Упражненията са мъчителни за крехките мускули на детето, но когато след няколко месеци тренировки Уелс прави първите крачки, семейството й изпада във възторг. Изправянето на крака става с помощта на ски ботуши, които се оказали идеални за начинанието. Терапията продължила със специална гимнастика, плуване, колело и разходка на чист въздух.
"Вече мога да вървя без ничия помощ. Не много, но все пак достатъчно, за да кажа, че съм преборила болестта", твърди блондинката. Успехът не остава незабелязан и тя получава предложение да украси корица на местно модно списание. Следват и няколко фотосесии, които не задоволяват амбицията на красавицата. "Искам да стана актриса. Нищо не може да ме спре", категорична е тя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама