Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2385773 www.bgdnes.bg

Травестит стана Мис Университет

Не особено красив травестит грабна титлата Мис Университет Айова 2013.
В конкуренцията на грозновати зубрачки 21-годишният Стивън Санчес от Сан Антонио се оказа най-достойният да носи короната. Изборът му втрещи целия ВУЗ, където за пръв път в историята се случва мъж да грабне званието Мис.
"Аз самият още съм в шок от победата и не мога да повярвам какво се случи - скромничи младежът с нежна китка. - Може би силното ми присъствие на сцената убеди журито, че съм достоен да триумфирам", допълва той. Включването на Стивън в списъка на участничките стана възможен, след като през август губернаторът на Калифорния Джери Браун сложи парафа си под нов закон. Промяната позволи на момчетата студенти да участват във всички конкурси, учебни занимания и извънкласни активности за дами, както и обратното. Целта е да не се позволява разделяне на младежите по полов признак, обясниха тогава законодателите. Едва ли обаче тогава някой от тях си е представял, че ще станат свидетели на уникалната ситуация, в която мъж печели надпревара по женска красота.
"Мечтата ми е един ден да стана истинска жена, но засега все още съм в период на преход. Не знам дали ще успея, но със сигурност ще се опитам", категоричен е Санчес. Още като дете Стивън усеща, че не се чувства комфортно в мъжкото си тяло. Проблемът се засилва остро, когато става тийнейджър. "Имаше дни, в които сериозно обмислях да се самоубия, защото не можах да издържа на психическото натоварване", споделя травеститът, който ще представлява 12-хилядния ВУЗ на националния конкурс за Мис Студентка.
"Баба ми, майка ми и леля ми подкрепиха напълно желанието ми да стана жена. Без тях едва ли щях да започна тъй желаната трансформация", казва Стивън. "Възхищавам се от силните жени. Израснал съм в такава среда и това допълнително ме стимулира да стана представител на нежния пол", допълва той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама