Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2408054 www.bgdnes.bg

Миската Моника Ланчева: Страх ме е за живота ми!

КОЯ Е ТЯ

Моника Ланчева е родом от Русе и е на 21 години. Момичето доби популярност по-рано тази година, когато заедно с близначката си Вероника участва в конкурса "Мис България". Двете се представиха изключително достойно в състезанието за красота.
"България Днес" потърси Моника във връзка с появилата се информация, че миналия петък е била пребита пред дискотека в Русе. Тя разказва за преживения кошмар и разкрива истините за личния си живот.

 


Иво АНГЕЛОВ

- Моника, излезе наяве ужасяващата информация, че миналата седмица си била пребита от мъже в Русе. Как си и какво е здравословното ти състояние?
- Почивам си вкъщи, така ми предписаха лекарите. Не излизам много-много - само до доктора и обратно.

Реклама


- Какви наранявания имаш след побоя?
- Имам синини по цялото тяло и мозъчно сътресение.


- Да се върнем към злополучната нощ. Какво се случи?
- Принципно живея и уча в София, а в Русе се прибирам много рядко. Върнах се, за да видя семейството си - майка ми и сестра ми, понеже баща ми почина преди 6 месеца. Излязохме да отпразнуваме рождения ден на една моя приятелка. Бяхме само жени в компанията, нямаше мъже с нас. Съвсем спокойно си стояхме и купонясвахме. Беше наистина много хубава вечер. Към 3 ч. след полунощ аз и моя приятелка решихме да си тръгваме. Докато излизахме, някой ме дръпна за косата и стана някаква олелия. Дори не разбрах какво точно се случва. Служител на дискотеката ни изкара мен и сестра ми през задния вход. Опита се да ни качи на такси, но точно в този момент изскочиха двама мъже, които ни нападнаха с ритници и юмруци. Опитах да се самозащитя, да ритам, да крещя, но това още повече озлобяваше нападателите. Обиждаха, удряха и заплашваха, че ще ме убият.

- Какво мислиш, че е провокирало тези хора да те нападнат?
- После моята приятелка ми обясни, че в дискотеката е имало спречкване с някакво момиче, защото си загуби якето и някой го открадна в дискотеката. Тя тръгнала да го търси по столовете. И впоследствие се сдърпала с някакво момиче. Не знам дали е било заради това и защо точно мен са нападнали. Аз бях със сестра ми, но всичко навън беше насочено срещу мен. Тя се опита да ме защити и беше ударена един път. Не знам дали нападението има нещо общо със случката в дискотеката, или е нещо съвсем различно.


- Допускаш ли възможността, че атаката е планирана точно срещу теб по друга причина, която е свързана с въпросната нощ?
- Не знам. Дано да се изяснят причините, защото тези господа са привиквани в полицията и всеки разказва различни истории. Те са се поуплашили вече и започват да си измислят.


- В публичното пространство се появи информацията, че нападателите ти са хора с прякорите Тавата, Форито и Тамагочито. Познаваш ли тези хора?
- Не, не ги познавам. За пръв път ги виждам. Тези имена ми бяха казани от приятели от Русе. Тепърва предстои разпознаване на тези хора в русенската полиция, за да се уточни точно кои са. В момента тези са заподозрените.


- Страх ли те е за живота ти?
- Много ме е страх за живота ми. Индиректно са заплашвали и майка ми и сестра ми. Баща ми почина и нямаме мъжка подкрепа вкъщи. Майка ми за втори път губи съпруг, защото първият ми баща почина, когато бях на 5 години. Вторият ми почина преди 6 месеца. А в момента я тормозят и я заплашват индиректно през други хора. Заплашват я, че ще й счупят краката и че ще я убият. Обяснили й, че това нападение нямало да бъде последното нещо срещу нас. Не знам каква е причината за всичко това. Каква може да е причината да убиеш един човек? Каква може е да е причината да бъде нападната жена?

Реклама

- Мислиш, че фактът, че ти и сестра ти Вероника вече сте популярни лица, може да е повод да има атаки срещу вас?
- Чувам и такива отзиви. Едно момче във Фейсбук даже беше коментирало, че е било същата вечер в дискотеката. Видял ме е как сме се забавлявали и не сме пречили на никого. И той изказа мнение, че нападението може да е от злоба.


- Какво ще предприемеш оттук нататък?
- В понеделник започвам дело срещу нападателите с всичко, което имам извадено като медицинско и документ от съдебен лекар. Надявам се изходът от делото да е в моя полза. Аз не искам пари от тези хора. Искам те да лежат там, където им е мястото.


- Би ли се прибрала отново в Русе?
- Не! Аз затова и веднага след побоя си тръгнах, защото не исках да оставам.


- Как се разви животът ти след участието ти в конкурса "Мис България"?
- Пред мен и сестра ми ни се отвориха много врати. Имаме покани за фотосесии. Сега разработваме един проект, който не знам дали ще се осъществи след тази случка. Ние сме студентки в София и учим социална педагогика, която е свързана с деца с увреждания. Много обичам деца и се занимавам с тях. Ходя по практики в помощни училища. Имам си и приятел и всичко беше нормално преди тази случка.


- Появи се информация, че гаджето ти е милионер. Това вярно ли е?
- Не, гаджето ми не е милионер. Съвсем нормално момче е. Има хотел на морето - нормален, не нещо звездно и огромно. Изкарва си нормални доходи - не се лишаваме от нищо и живеем съвсем нормално.


- Продължаваме със слуховете покрай теб и сестра ти Вероника. Вярно ли е, че сте били момичета на повикване?
- Няма такова нещо. Аз ако съм момиче на повикване, няма да си имам сериозен приятел. По принцип такива неща се разчуват и никой мъж няма да ме вземе на сериозно, ако съм момиче на повикване. За мен се пишеха безумни неща. Гаджето ми го направиха милионер, а дори не са го виждали. Това, че сме проститутки, много противоречи на това, че си имам гадже милионер.


- Трябва ли постоянно да има скандали около едно момиче в България, за да е известна?
- Не, аз не съм на този принцип. Аз предпочитам да се занимавам с благотворителност. Това е по-нормалният начин да покажеш, че си нещо и някой, а не да си пускаш статии и клипчета и да те свързват с футболисти. Моето име не е свързвано никога с конкретен човек. От това си личи, че аз не съм такова момиче.


- Какво мислиш за футболистите?
- Нямам никакво мнение за тях, дори не познавам такива.


- Какво ти е мнението за българските мъже и държанието им към жените?
- Нямам много голям опит. До момента не съм се сблъсквала с нещо фрапантно, но малко са стойностните мъже в България.


- След конкурса "Мис България" получаваше ли неприлични предложения от мъже?
- Не, никой не си е позволил да ми направи неприлично предложение. Разбира се, имаше пращане на цветя и хубави послания. Само хубави неща ми се случиха.


- По време на конкурса беше в тежък конфликт с ромката Пенка, който се пренесе и извън предаването. В какви отношения сте сега?
- С това момиче лично се чух и ми каза, че е била провокирана от самите продуценти във всяко едно предаване да говори за нас. Не знам дали по този начин си трупа слава на мой гръб, но е много жалко и смешно. Аз нямам нищо против това, че е ромка. Тя просто е много елементарно момиче и много неща в къщата, които е правила, не са излъчвани. Аз бях с навехнат крак след една мисия за мача и трябваше да почивам. Тя идваше и ми дърпаше възглавницата. Не е хубаво към болен човек да се отнасяш така. Аз нямам конфликт с нея. Аз отвръщам на нейните нападки, които си прави за собствена реклама - че съм била еди-каква си на Евгени Минчев. Сигурно го замесва, защото й беше казал, че е "Пеньо". Прави се на интересна, за да си вдигне рейтинга, но просто не й се получава.


- Заслужаваше ли Нанси да се окичи с короната на "Мис България"?
- Аз мислех, че ще е или тя, или Ингрид. Много съм доволна. Ингрид може би следващата година ще е Мис България. Не можах да гледам представянето на Нанси на „Мис Свят", но смятам, че нашата малка държава не може да се класира напред, ако ще и да изпратим най-красивото момиче в целия свят. Дори в Топ 20 не може да се класира.


- За какво мечтаеш?
- Искам много неща. Най-вече да си завърша образованието и да се занимавам с деца. Искам след време да отворя собствен кабинет. Да съм самостоятелна и да мога да помагам на майка си и на сестра си. Искам семейството ми да е добре и да водя един нормален начин на живот.

Реклама
Реклама
Реклама