Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2435129 www.bgdnes.bg

Лили стана за смях

Примата на родната естрада Лили Иванова стана обект на луди подигравки заради изпълнението си на английски език на песента "Белите манастири".

Изпълнителката е решила да направи кавър на популярното парче, но според интернет потребители в сайтовете за видеосподеляне музикалният проект е неуспешен.

Реклама

В новата интерпретация на песента Лили е запазила музиката, но текстът не само е на английски език, но и смисълът е променен. В новия вариант на "Белите манастири" примата пее за залюбването на красив момък, докато в оригинала е заложена продажбата на светата обител заедно "с черните калугерки".

В кавъра сюжетът обаче е променен. Лирическата героиня среща magic boy ("магическо момче") с magic face ("магическо лице"). Лили Иванова пее още, че е срещнала момъка на exciting and sunny places ("вълнуващи и слънчеви места") в родината си.

Най-често повтаряната реплика в кавъра на песента е: He made me lose my mind ("Той ме накара да си изгубя ума"), която се припява на няколко пъти и се явява като рефрен на парчето.

Заради изпълнението си обаче певицата отнесе сериозна доза гавра и негативни коментари. Част от интернет потребителите са гневни, че традиционна българска песен е представена на чужд език. "Това е все едно "Полегнала е Тодора" или "Лале ли си, зюбмюл ли си" да бъдат изпети на английски език. От една страна, не е редно да се потъпква така българският фолклор, а от друга страна - звучи нелепо", възмущават се слушатели.

Не липсват иронични коментари и за английския език на примата. "Акцентът изпъква изключително много и английският й звучи адски дървено. Освен това на места не й се разбира нищо, защото не произнася правилно думите. Моите уважения към певицата Лили Иванова, но не й се получило", добавя друг, чул творбата й.

Във виртуалното пространство вече се появиха предложения как биха звучали на английски заглавията на някои народни песни: "Станко ле, мори хубава" - Hey you, Pretty Stanka, "Изкара Димо жъртвари" - Dimo Brought Out Harvesters, "Провикна се мома руса" - А Blond Lass Cried Out, "Града са гради, Станьо льо" - Hey Stana, A Town Is Under Construction, и др.

Реклама
Реклама
Реклама