Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2435198 www.bgdnes.bg

5 млн. печели Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов печели по около 5 млн. лева само от правата върху песните си, научи "България Днес".

Дългия неслучайно е смятан за един от най-богатите хора у нас. Проверка в Търговския регистър показва, че освен всички приходи, които изкарва от шоуто си, Трифонов успява да изкара доста добри пари и от продажба на правата върху песните си чрез две от фирмите си - "Седем-осми" и "Алт плеър". За всяко завъртане на негово изпълнение или изпята от друг изпълнител парите капят в джоба на Трифонов. Ретро партитата пък със сигурност доста радват шоумена, тъй като 80% от песните преди десетилетие са негови хитове.

Реклама

Само за 2011 година авторските парчета на Дългия са му донесли 3,2 млн. лева. В следващата 2012 година сумата се покачва. Слави е доста чувствителен на тема пиратство и е от най-върлите привърженици към кампанията за защита на авторските права. Редом с Блатечки, който участва дори и в телевизионна реклама, той също брани ревностно бизнеса си. Именно усилията му успяват да защитят него и останалите певци под крилото му, тъй като преди няколко месеца Трифонов обяви война на сайтовете за видеосподеляне.

Слави не желае неговите песни да фигурират из интернет пространството, като се доверява само на сайта на шоуто си. През юли Дългия прекрати всякакви отношения с мрежата за видеосподеляне vbox7. Причината е, че Трифонов не одобрява включването й в различни "кампании", а освен това сайтът не гарантира защита на авторските права.
Бизнесът с песни е един от най-печелившите, показват годишните отчети на "Седем-осми". Общите приходи на компанията са почти 10 млн. лева. Данъчните обаче подозират Трифонов в изкусни врътки, тъй като се оказва, че разходите са точно колкото са и приходите му. Тоест Трифонов не регистрира абсолютно никаква печалба и това се отразява и върху размера на данъка му. В същото време Слави може да се окаже най-желаният работодател. Само за една година в "Седем-осми" той е раздал 4,6 млн. лева за заплати на своите служители. За него работят над сто души, което означава, че те получават добри пари.

Отделно от друга своя компания "Алт плеър" Трифонов продължава да изкарва милиони всяка година. Отново от песните си той е прибрал 1,7 млн. лева. По същата схема балансът излиза на нула, тъй като разходите му са колкото и приходите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама