Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2455617 www.bgdnes.bg

Бисеров бяга с мръсна газ

Христо Бисеров забегна с мръсна газ, след като бе разпитан в столичното следствие и пуснат срещу 25 бона гаранция. В стремежа си да се отдалечи възможно най-скоро от мястото, където му предявиха обвинения за данъчни и финансови престъпления, колата му мина на червено на кръстовището на столичния бул. "Пенчо Славейков" и улица "Прага".
Денят за Бисеров започна инфарктно още от 11 часа сутринта в петък. Той бе стоварен от мощно бяло БМВ направо в градинските храсти на няколко пресечки встрани от столичното следствие в "Овча купел". Придружен от мастития адвокат Христо Ботев и доведения си син Ивайло Главинков, белокосият бивш зам.-шеф на Народното събрание извървя пеша последните няколко метра до сградата, където трябваше да даде своите обяснения за укритите банкови сметки в Швейцария.
След като прекара повече от два часа с разследващите, Бисеров се сдоби с обвинение за това, че през 2012 г. в писмена декларация пред Сметната палата е скрил истината относно банковите си сметки в Швейцария. Оказа се, че в  периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г. той е препрал над половин милион лева във валута. Доведеният му син Главинков също участвал в схемата, като знаел, че парите са придобити по престъпен начин.
След разпита двамата бяха пуснати по живо, по здраво срещу гаранция от по 25 бона за всеки. Наложена им е и забрана да напускат България.
От сградата с иронична усмивка излязоха първо адвокат Ботев и колегата му. След тях и новите клиенти на Темида, които бяха обсадени от журналисти. Бисеров, разтърсван от емоции, които прикриваше зад многозначително мълчание, за малко да счупи ръката  на репортера на "Господари на ефира" Боби Ваклинов с вратата на колата, която бързаше да тръшне. В суматохата и заветният „Златен скункс“, който от няколко дни "Господарите" опитват да му връчат, падна в боя и стана на сол. Бялата кола, шофирана от адвокат Ботев, потегли в неизвестна посока.
С това перипетиите на Бисеров не свършили. Малко по-късно колата, возеща Бисеров, била забелязана да преминава с мръсна газ на червен светофар. Тридесет минути по-късно нарушителите на пътя паркирали пред Районния съд, като отбили в уличка, затворена за обикновените граждани. Далеч от хорските очи Бисеров най-накрая отдъхнал, а отрочето му Главинков допушил цигарата си и двамата влезли в кулоарите на районната Темида. Адвокат Христо Ботев любезно обясни на "България Днес", че отбиването им в съда е във връзка с дело, различно от казуса "Бисеров".
Междувременно Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество вече се е задействала по случая "Бисеров".  В изпълнение на споразумение между главния прокурор на България Сотир Цацаров и председателя на комисията от 3 септември 2013 г. за първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип между прокуратурата и представители на комисията.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама