Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/2601229 www.bgdnes.bg

Съд забрани секси календар

Еротичен календар на известна ирландска нискотарифна авиокомпания бе забранен за сексизъм от магистратка в Испания.
Стюардеси по бански, а на част от снимките и без тях, е спрян от продажба на територията на кралството от съдия Аманда Коен.

В мотивите на дамата в тога пише, че женското тяло било използвано като най-обикновен предмет за реклама, а кабинният екипаж е показан в сексуален контекст. "Няма никаква връзка между фотографиите и предлагания продукт, поради което календарът е незаконен, дискриминационен и непочтен", изтъква съдийката. Делото бе заведено от местната организация за правата на потребителите Adecua, която първа алармира, че използването на служители на компанията с цел реклама е недопустимо.
"Оценявам благородния жест на собствениците на фирмата да предоставят събраните средства от продажбите на календара за хуманитарни цели, но повече от очевидно, че това е маркетингов трик за по-голяма продажба на авиобилети", категорична е Коен. Заснетите в Хания на остров Крит съблазнителни кадри на лъскава хартия могат да се закупят само на борда на машината или в интернет сайта на компанията за 10 евро. Видеото от фотосесията на пищните стюардеси е качено и в "ЮТюб" и е видяно от повече от 700 хил. души. Събраните пари, които се очаква да бъдат около 100 хил. евро от продажбите в другите европейски държави, ще бъдат дарени на благотворителна фондация, която помага на млади хора, болни от рак. Решението на Аманда Коен може да бъде обжалвано, но шефовете на авиокомпанията още не са съобщили дали ще се възползват от това право.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама