Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2631508 www.bgdnes.bg

Звезди събраха 16 225 лева на благотворителен търг в Международен панаир Пловдив

Звезден отбор от известни български артисти, спортисти и певци се включи в благотворителната акция "Да оставим следи ІІ", която събра 16 225 лева


Инициативата на сдружение „Кауза" ще помогне за закупуване на нова апаратура за детското онкохематологично отделение на МБАЛ „Св. Георги" в Пловдив и за възстановяване на сцената на Драматичния театър, която изгоря в пожар през октомври.

Реклама

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, тенисистката Цветана Пиронкова, актьорите Джоко Росич и Кирил Ефремов, певицата Камелия Воче, Игор Марковски и Мария Силвестър лично представиха своите фотоси на благотворителния търг, който се проведе в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. На него бяха разпродадени 30 снимки на известни личности, а водещ бе Игор Марковски.

Партньор на инициативата е и Международен панаир Пловдив, който предостави безплатно зала и оборудване за провеждането на търга. Близо 200 представители на бизнеселита и 25 фирми подкрепиха дарителската акция, организирана от Ивелина Моравенова и проведена под патронажа на Христо Мутафчиев.

Тяхната обща снимка достигна шеметната цена от 2000 лева, като наддаването започна от 100. Това беше най-скъпата откупка на търга. За 1200 лева бе продадена снимката на актьора Мариан Вълев с малката Вилерже, за 1000 лева - на боксьора Кубрат Пулев, а за 400 - на Цветана Пиронкова.

Срещу 3000 лева бе откупена картината „Феникс" на известния художник Васил Стоев. Платното с размери 2 на 2 метра е рисувано сред опожарените останки на сцената на Драматичния театър в Пловдив, а парите ще отидат за нейното възстановяване. Драматичната история на създаването на картината е запечатана в документалния филм на режисьора Петко Радилов „Вибрациите на еднае нация", който бе показан на галавечерята в Панаира.

„Благодаря ви, че се включихте безрезервно в нещо толкова благородно и толкова амбициозно. Каузата е в сърцата на всички тук", каза
Христо Мутафчиев в своето приветствие към участниците в търга и към онези, които застанаха пред обектива на топфотографката Велислава Каймаканова-Ножарова.

Тя направи сензационна фотосесия с редица известни личности, сред които Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Ники Михайлов, Цветана Пиронкова, Митко Димитров, Кирил Ефремов, Любо Нейков, Христо Мутафчиев Джоко Росич и други. 19 от фотосите бяха показани на изложба на ул. „Ал. Батенберг" в Пловдив месец преди търга.

Реклама

Освен събраните на него 16 225 лева, към сумата се добавят и още 15 000, осигурени от Ивелина Моравенова.

В първото издание на акцията „Да оставим следи", проведено миналата година, с парите бяха закупени уреди и автомобил с рампа за децата от Дома за медико-социални грижи в Силистра и бяха организирани безплатни прегледи за ранно диагностициране на рак на гърдата.

Реклама
Реклама
Реклама