Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/3017999 www.bgdnes.bg

Мермерски аха да бръкне в носа на Генка Шикерова

Искаш ли да ти бръкна в носа да ти покажа как става, предложи в ефир проф. Христо Мермерски на водещата на "Тази сутрин" по bTV Генка Шикерова. Той донесе природни илачи срещу грипа, който върлува с пълна сила. Сред тях бе и клеева тинктура, която професорът горещо препоръчва да се пъха с памук в носа при хрема.


"Напояваш клечка за уши и си я пъхаш в носа още след първите две кихания. Така пресичаш развитието на вируса и сополите спират още на първата минута", уверен е професорът. Шикерова обаче изрази съмнение дали това не е вредно за децата, тъй като тинктурата съдържа спирт. "Няма нищо вредно, не дразни, искаш ли да ти покажа", настоя професорът, което предизвика усмивките на водещите.

Реклама

"Антибиотиците не действат на вирусите. Когато се развие вирусна инфекция, тя засяга дихателната, сърдечно-съдовата система и стига до черния дроб и бъбреците", посочи Мермерски.

"Клеевата тинктура ставала и за намазване или жабурене при кървящи венци, където се задържали най-много болестотворни бактерии." Професорът препоръча да се изпият 30 капки в топло мляко. При вирусни заболявания по една лъжица мед е много полезно, тъй като медът осигурява всичко на организма. Чесънът също бил задължителен при поява на вирус. Смес от 300 грама джинджифил, 400 грама мед и един настърган лимон също била с мощен защитен ефект за организма, както и в полза за храносмилателната система.

Мермерски препоръча да се хапва грейпрфрут, който унищожавал над 100 болестотворни микроорганизми, както и да се пие сок от морков, който осигурява два основни витамина - С и А.

Професорът не отхвърли ролята на лекарите, но препоръча горещо да се взимат природни лекове. За греяната ракия, особено ако е с билки, професорът подчерта, че също става за лечение, но не и по половин литър. В края на интервюто професорът отново настоя да пъхне клечка на водещата в носа. "Ей сега, започват рекламите и ние пристъпваме към лечението", склони Генка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама